Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sterre Koning vloog op de EO-Jongerendag: "Vliegen over een gevuld stadion is echt heel cool"

16 november 2021 · Leestijd 2 min

Weet je nog die opening van de EO-Jongerendag 2018? Die was episch! Er vloog namelijk iemand door de lucht: niemand minder dan Sterre Koning. BEAM sprak haar over die spannende opening.

Sterre: “Het was niet voor het eerst dat ik met zo veel publiek op een podium stond, maar meestal zing ik en dat is natuurlijk heel iets anders dan live acteren én vliegen. Gelukkig hadden we het vliegen vaak gerepeteerd en na de eerste keer was ik verkocht. Alhoewel het bij de repetities steeds perfect ging, liep bij de opening niet alles volgens plan. Toen de man die me hielp met de constructie me aan de eerste kabel vastklikte, werd ik aan die kabel al de lucht in gehesen. Hij kon nog net mijn benen vastgrijpen, waardoor ik weer naar beneden kwam. Gelukkig werd er op dat moment een filmpje afgespeeld, waardoor alleen de jongeren dicht bij het kleine podium dit zagen gebeuren. Even was ik bang dat het systeem niet meer zou werken en ik op het kleine podium zou blijven staan. Maar gelukkig ging ik op het juiste moment alsnog de lucht in.

Met de repetities vond ik het vliegen over zo’n lege zaal al ontzettend leuk om te doen, maar vliegen over een gevuld stadion was echt heel cool. Ik vond het heel indrukwekkend om alle jongeren en lichtjes in de zaal van bovenaf te zien. Dat beeld zal ik nooit vergeten. Toen ik na mijn vlucht bij ‘Jezus’ landde, was ik blij dat alles goed was gegaan. En achter de schermen hebben we een feestje gevierd, omdat de spannende opening gelukt was.”

Heb je de opening gemist? Kijk hem dan hier terug:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Godwin als beste jeugdleider: "Laat mij maar een waterballonnengevecht in de winter doen"

Lees ook over:

Godwin als beste jeugdleider: "Laat mij maar een waterballonnengevecht in de winter doen"

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡