Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Godwin als beste jeugdleider: "Laat mij maar een waterballonnengevecht in de winter doen"

16 november 2021 · Leestijd 2 min

Weten jullie nog dat we in 2018 op zoek waren naar de meest positieve, inspirerende en liefdevolle jeugdleider? Jullie hadden Godwin Arhin (28) genomineerd en hij won! Op de EO-Jongerendag kreeg hij, na een uitputtende wedstrijd ballen rapen, zijn award. We spraken hem nu, drie jaar later.

“Het was een geweldig mooi en indrukwekkend moment,” vertelt Godwin enthousiast. “Toen ik in 2018 werd genomineerd als ‘leukste jeugdleider van Nederland’ werkte ik in het jongerenteam van Victory Outreach (nu Safe Haven Church) in Amsterdam. We begonnen het jeugdwerk daar met vijf tieners. In korte tijd groeiden we naar vijftig tieners en voor we het wisten, hadden we een groep met meer dan driehonderd jongeren. Onze liefde voor tieners beperkte zich niet alleen tot activiteiten in de kerk, maar ook ver daarbuiten. We hadden gesprekken met de ouders, gingen met de tieners mee naar school en hielpen hen bijvoorbeeld ook met financiële zaken. En dat werd blijkbaar enorm gewaardeerd door de jongeren, maar ook door hun ouders. Ik ben geen tienerleider vanuit nood, maar vanuit een diepe passie.

Tieners zijn zo ontzettend leuk! Je kunt enorm veel van ze leren. Ze zijn vaak radicaal, eerlijk en spontaan. Eigenlijk ben ik qua gedrag zelf ook nog steeds een tiener. Ik denk dat dit ook een reden is geweest om mij te nomineren als ‘leukste jeugdleider’. Ik vind het nog steeds heerlijk om gekke of ietwat extreme dingen te doen. Een waterballonnengevecht in de winter bij -5 graden vorst bijvoorbeeld. De ouders verklaren me voor gek, maar de tieners vinden dit soort spontane acties helemaal geweldig!”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Francis

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡