Ga naar submenu Ga naar zoekveld

StemWijzer 2021: naar welke politieke partij gaat jouw stem?

9 februari 2021 Leestijd 2 min

Je kan bij stemmen op je gevoel afgaan, op je christelijke achtergrond, je vrienden nadoen of gewoon random een vakje aankruisen. Toch vinden wij het belangrijk dat je goed over stemmen nadenkt, daarom een linkje naar de StemWijzer 2021, zodat jij tijdens de verkiezingen op 15, 16 of 17 maart 2021 je stem kan uitbrengen op de politieke partij die het best bij jou past. Jouw stem telt!

Doe hier de StemWijzer 2021

StemWijzer 2021: wat kan je verwachten?

De StemWijzer 2021 bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals de zorg, immigratie en de Europese Unie. Na het beantwoorden van de stellingen zie je met welke partijen je de meeste overeenkomsten hebt. De StemWijzer is dit jaar vernieuwd, zodat het nog makkelijker is om partijen met elkaar te vergelijken.

Kieswiezer 2021: welke lijsttrekker past het best bij jou?

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 15, 16 en 17 maart 2021. Om de keuze makkelijker te maken legde het Algemeen Dagblad dertig stellingen voor aan achttien lijsttrekkers. Ontdek hier met welke lijsttrekker jouw mening het meest overeenkomt. 

Wat stem jij? Heb je tips voor ons of ben je misschien zelf actief bezig met de politiek? We horen graag je verhaal! Mail (beamredactie @eo.nl) of app (0683673700) ons.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕