Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo blijft spreker Remy online met God: "Soms denk ik te groot over mijn problemen en te klein over God"

1 september 2021 Leestijd 4 min

Hoe blijft jouw verbinding met God goed? Wij vroegen BEAM Kerkdienstspreker Remy Splinter naar zijn ervaring!

1. Hoe en waar vind jij God?

“Ik leer veel van Jezus, hoe hij God zoekt. Hij zonderde zichzelf vaak af om alleen te zijn met God. Dat probeer ik ook te doen: mijzelf terugtrekken om te bidden. Daarnaast ontmoet ik God, wanneer ik omga en bid met andere gelovigen uit de kerk. Jezus zegt: ‘… waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.’ [Matteüs 18:20] God is dus op een bijzondere manier aanwezig, als de kerk – die hij in het leven geroepen heeft – ook daadwerkelijk bij elkaar komt.”

2. Wat doe jij, wanneer je Gods aanwezigheid niet voelt?

“Op zo’n moment vraag ik mezelf altijd af: als God ver weg lijkt, wie is er dan verhuisd? God in ieder geval niet. Dan houden we nog één optie over … Er zijn zo veel momenten waarop ik van God wegren. Vaak heb ik dat niet eens door. Het zijn momenten waarop ik vooral gericht ben op mezelf en wat ík wil. Daarmee zet ik mijzelf in het middelpunt. Maar in Gods aanwezigheid kán het niet gaan om mij. Daar staat hij centraal, niet ik. Dus op het moment dat ik zijn aanwezigheid niet voel, bid ik bijvoorbeeld: ‘Heer, hier ben ik, ik wil u centraal stellen in mijn leven, en gericht zijn op wat u wilt, niet op wat ik wil.’”

3. Waarom blijf je God t贸ch steeds opzoeken?

“Omdat hij mij eerst heeft opgezocht toen ík afwezig was! In Romeinen 5:8 staat dat God ons zijn liefde bewees, doordat Jezus voor ons stierf toen wij nog zondaars waren. Dus zelfs voor mensen die zich van God af hebben gekeerd, wilde hij sterven. Ik zou de vraag daarom willen omdraaien: waarom blijft God mij toch steeds weer opzoeken? Iedere keer als ik mijn eigen weg ga en mij afkeer van God, houdt hij mij nog steeds vast. Zo veel houdt hij van mij! Ik zoek hem dus op om vergeving te ontvangen voor het feit dat ik mijn eigen weg ga en hem te weinig opzoek. Dat ik mijn geluk zoek op andere plekken en in andere dingen, terwijl ik weet dat ik dat geluk alleen kan vinden bij hem.”

4. Hoe versta jij Gods stem?

“Je hoort weleens mensen zeggen, die voor een moeilijke keuze staan: ‘Kwam er maar een briefje uit de hemel met het antwoord.’ Ik denk dat er al een heel grote brief uit de hemel is komen vallen: de Bijbel! Dat boek noemen we ook wel Gods woord en daar probeer ik veel naar te luisteren. (Tip: je hebt ook een luisterboekversie van de Bijbel.) Ik kan wel gaan wachten totdat God letterlijk iets tegen mij zegt, maar hij heeft al zo veel gesproken tegen allerlei mensen. Met die woorden wil ik vertrouwd raken. Het helpt mij ook om bijbelteksten uit mijn hoofd te leren. Hoe meer ik er ken, hoe groter de kans dat Gods woord in mij opkomt, op momenten dat ik het nodig heb.”

5. Uit welke bijbeltekst haal jij hoop of kracht?

“Er zijn teksten in overvloed, die mij hoop en kracht geven! Een tekst die regelmatig in mijn gedachte komt, is Filippenzen 4:6-7: ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.’ Wanneer ik me zorgen maak, denk ik vaak te groot over mijn problemen en te klein over God. Deze tekst herinnert me eraan dat ik niet bezorgd hoef te zijn. Het is oké, want hij heeft mijn leven in zijn hand.”

Lees ook hoe Jannica van Barneveld en Shelton Telesford in verbinding blijven met God!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕