Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SPOEDCURSUS: Evangeliseren op de camping (1)

4 juli 2016 · Leestijd 3 min

Welkom bij deel 1 van de spoedcursus Evangeliseren op de camping. Leuk dat je meedoet!

Iedere zomer trekken miljoenen Nederlanders eropuit om in tent, caravan of vouwwagen hun vakantie door te brengen op de camping. Veel van die vakantiegangers hebben nog nooit van Jezus gehoord (behalve als je op De Betteld bent) en hebben alle tijd van de wereld (men is tenslotte op vakantie). Dat maakt de camping dé ideale plek voor evangelisatie. Om jou voor te bereiden op je taak, vind je hier tips om het Goede Nieuws – in woorden en daden – te verkondigen op de camping.

Tip 1

De eerste dagen op de camping zijn altijd wat onwennig. Je kent de weg nog niet, hebt nog geen vrienden gemaakt: niet heel leuk! Daarom aan jou de taak om nieuwe campinggasten welkom te heten. Ga langs om je voor te stellen, maak een praatje, nodig ze uit om iets leuks te doen. En als je ze beter leert kennen, komt er vast wel een kans om iets van je geloof te delen.

Tip 2

De tent opzetten; dat vindt niemand leuk. Zeker niet als je zojuist 1200 kilometer hebt afgelegd (met 80 km per uur, want: karretje) in een bloedhete auto met drie krijsende kinderen op de achterbank en een vrouw die niet kan kaartlezen. Zie je iemand arriveren die aan bovenstaande omschrijving voldoet, schroom dan niet en help hem met het opzetten van zijn tent! Hij zal je voor eeuwig dankbaar zijn! Extra tip voor gevorderden: gebruik kruisvormige haringen. 

Tip 3

Een tip voor de luie evangelist. Op de camping moet het meestal rond middernacht stil zijn. Ga juist dan heel hard voor je tent Opwekkingsliedjes zingen. De kampeerders om je heen – en misschien zelfs wel de campingeigenaar – komen dan gegarandeerd uit zichzelf naar je toe en dat geeft jou de kans om over Jezus te vertellen (zonder dat je hoeft op te staan!).

Tip 4

De meeste campingbezoekers zijn waarschijnlijk geen trouwe kerkbezoekers. Laat ze daarom op een nieuwe, verrassende manier kennismaken met het fenomeen ‘kerk’. Organiseer een camping-kerkdienst. Zing wat liedjes met elkaar – kies er een paar die iedereen wel kent – lees een stukje uit de Bijbel en vertel waarom jij zo enthousiast bent over Jezus.

Oké, genoeg informatie voor vandaag. Laat het even rustig op je inwerken, oefen de komende weken alvast (vooral handig voor tip 3) en we zien je volgende week! Zelfde tijd, zelfde plek.

Beeld Josse Blase

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡