Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sietske (BEAM Worship Band!) over de BEAM Worship Night: “Juist het intieme maakt het zo magisch”

22 november 2019 · Leestijd 3 min

Misschien ken je haar nog van afgelopen EO-Jongerendag: zangeres Sietske! Inmiddels zingt ze al jaren bij de BEAM Worship Band en ze komt 12 december ook meezingen bij de Worship Night. Ze vertelt over haar ervaringen bij de BEAM Worship Band en waarom ze zo uitziet naar de BEAM Worship Night.

Heb jij nog geen kaartje? Bestel 'm dan snel hier!

Hoe denk je dat de Worship Night wordt?

Ik heb er ontzettend veel zin in! Ik ben verwachtingsvol en zie voor me dat we allemaal samen, als groot koor, God grootmaken. Juist de intimiteit van de setting maakt het zo magisch. Ik denk dat het een fantastische avond wordt. Toevallig ben ik in Nederland, normaal gesproken reis ik met mijn camper over de wereld maar dit komt goed uit. Ik hoop dat iedereen helemaal wordt opgeladen door de momenten waarin we samen God kunnen aanbidden!

Hoe ben je in de BEAM Worship Band terechtgekomen?

"Barbara, een vriendin van mij, zat destijds in de BEAM Worship Band en benaderde mij met de vraag of ik auditie wilde doen. Ik had al langer het verlangen om meer met muziek te doen dus het kwam op het goede moment! Ik zei tegen God: 'Als dit is wat U wilt voor mij, dan ga ik er ook helemaal voor!' Ik vond het heel bijzonder dat ik uiteindelijk geselecteerd werd, want er deden ook andere erg goede zangeressen mee.”

Hoe is het om deel te zijn van de BEAM Worship Band?

"Echt heel gaaf. Ik merk in iedereen het verlangen om Jezus te aanbidden. We doen het echt voor Hem, niemand is gericht op zijn eigen roem of trots. Ook in het dagelijks leven is iedereen op zijn eigen manier bezig om God te eren."

Wat is je mooiste herinnering met de Worship Band?

"Tijdens de EO-Jongerendag van afgelopen jaar merkte ik dat het verlangen van de jongeren om God te aanbidden duidelijk aanwezig was. Waar men voorgaande jaren nog een beetje in moest komen, hoefde dat nu helemaal niet en ging het gelijk goed, vol enthousiasme. Ik mocht ook wat zeggen, en heb gesproken over de kracht van woorden. Ik zei ‘Ik ben een geliefd kind van God’ en de jongeren zeiden me na. Dit was zo’n gaaf moment!"

Je zingt al langere tijd, ben je nog steeds zenuwachtig voor optredens?

"Ik heb altijd een bepaalde gezonde spanning. Dit maakt me gefocust en gericht op Jezus, dus ik denk dat dit juist goed is. Zonder de spanning zou ik het doen vanuit mijn eigen kracht, nu verwacht ik het van God. Het is niet zo dat je geen spanning meer voelt als je het al langer doet. Je moet het natuurlijk ook niet al te spannend vinden, dat het je overneemt, maar ik probeer zelf altijd mijn rust bij Jezus te vinden."

Samen met Sietske worshippen? Bestel dan snel tickets voor de BEAM Worship Night en worship 12 december met haar mee!

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡