Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shelton Telesford over zijn verbinding met God: "Er zijn veel momenten dat ik wegren van God"

8 juni 2021 · Leestijd 4 min

Hoe blijft jouw verbinding met God goed? Wij vroegen BEAM Kerkdienstsprekers Remy Splinter, Jannica van Barneveld en Shelton Telesford naar hun ervaring! In dit artikel is Shelton Telesford aan het woord: "Ik heb met mezelf de afspraak dat ik na het bidden ook Bijbel moet lezen. Zo kan God antwoord geven!"

Hoe en waar vind jij God?

“Voor de coronacrisis vond ik God in de herrie. Bijvoorbeeld tijdens een worshipconcert met veel gitaren en veel mensen. Geweldig vond ik dat! Sinds een jaar is dat helemaal omgedraaid. Toen ik door de coronacrisis thuis kwam te zitten, vond ik het belangrijk om elke dag een uurtje te wandelen. Nu zijn dat de momenten waarop ik God het meest ervaar. En het mooie is: ik was niet eens bewust op zoek naar hem, maar hij vond mij in de stilte. Wat een mooi contrast! Als je de tijd neemt om stil te worden, geloof ik dat God je daar kan opzoeken. Gewoon, opeens: ‘Hé, hallo, ik ben hier!’ Ik kan niet wachten om straks weer met duizend man in een zaal te staan hossen, tegelijkertijd wil ik dit niet meer loslaten. Het oude blijft, maar er komt iets kostbaars bij.”

Wat doe je wanneer je Gods aanwezigheid niet voelt?

“Vaak is dat een teken dat ik te druk ben. Dan probeer ik van alles en nog wat te managen op mijn eigen kracht en is er geen ruimte voor God. Ik moet dan op de pauzeknop drukken en mezelf afvragen: ‘Wat is nu echt belangrijk?’ Als ik kritisch kijk naar hoe ik mijn dag invul, kom ik erachter dat veel van die dingen helemaal niet zo nuttig zijn. Anderhalf uur lang Instagram checken, bijvoorbeeld. Ik kan ook checken of God aanwezig is; wat altijd zo is.”

Waarom blijf je God tóch steeds opzoeken?

“Ik vind het superfijn dat ik bij hem alles kwijt kan. Ik kan echt alles bij hem neerleggen. Of als ik met vragen rondloop, waarmee niemand me kan helpen, weet ik dat ik bij God aan het juiste adres ben. Toen ik jonger was, kon ik er weleens tegen opzien om naar God toe te gaan. Ik dacht toen dat ik met heel zware, eerbiedige woorden moest bidden. Daardoor durfde ik niet eerlijk te zijn over wat ik écht wilde zeggen of vragen. Nu weet ik dat de onvoorwaardelijke liefde waarover iedereen praat, ook echt voor mij persoonlijk geldt. Want als God zó veel van mij houdt, kan ik mijzelf zijn bij hem. Ik weet dat hij mij niet wegstuurt, als ik bijvoorbeeld boos ben. Hij accepteert mij en daarom zoek ik hem maar wat graag op!”

Hoe versta jij Gods stem?

“Ik heb met mijzelf een afspraak gemaakt: als ik ergens voor bid, moet ik daarna de Bijbel lezen. Dat boek staat namelijk vol met antwoorden! God heeft het ons niet voor niets gegeven. Het is al meerdere keren gebeurd dat ik op mijn knieën tot God bad, daarna de Bijbel opensloeg en letterlijk het antwoord las, dat ik nodig had. Ik denk dat we vaak vergeten dat God echt wil antwoorden. We stellen hem allerlei vragen, maar durven vervolgens niet te geloven dat hij antwoord kan geven. Daarom probeer ik altijd een verwachtende houding aan te nemen. ‘Kom maar op!’ Hij wil ons verrassen met zijn stem, daar ben ik van overtuigd!”

Uit welke Bijbeltekst haal jij hoop of kracht?

“Ik vind Jesaja 40:31 mooi. In het Engels staat daar: ‘But those who wait upon the Lord will renew their strength.’ [‘… maar wie hoopt op de Heer krijgt nieuwe kracht …’] Deze tekst moedigt mij aan om het van God te verwachten. Net als bij het luisteren naar zijn stem dus! Als ik op hem hoop, krijg ik nieuwe kracht.”

Benieuwd hoe BEAM Kerkdienstspreker Jannica van Barneveld in verbinding blijft met God? Lees ons interview met haar door hier te klikken!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡