Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Savanna (20) werd verliefd op haar beste vriend: ‘Ik ben hier niet klaar voor'

4 november 2022 · Leestijd 3 min

‘Right person, wrong time’: de juiste persoon ontmoeten, maar op het verkeerde moment. Het overkomt Savanna (20) als ze op haar veertiende stapelverliefd wordt op haar beste vriend Daan. Ze krijgen een relatie, maar voelen allebei dat ze er toch niet helemaal klaar voor zijn. Ze besluiten uit elkaar te gaan en de jaren daarna verliezen ze contact. Dit verandert wanneer Daan (20) haar na zes jaar (!) weer een appje stuurt...

“Toen Daan weer op mijn pad kwam, voelde het bijna meant to be ”, vertelt Savanna. “Dat gevoel werd versterkt toen we er achter kwamen dat we allebei precies weer single waren sinds een week. Het leek gewoon alsof het zo moest zijn.” Als Savanna en Daan weer beginnen af te spreken, komt het oude verliefde gevoel van vroeger langzaam weer terug.

Ik dacht alleen maar: ik ben helemaal klaar met jongens

Toch merkt Savanna dat eerdere relaties haar onzeker hebben gemaakt en ontstaan er twijfels. “Het leek alsof al mijn relaties niet langer duurden dan drie maanden. Ik was er bijna aan gewend dat het snel uitging.” Ook haar vorige relatie had grote impact op Savanna. “Ik ontdekte achteraf dat deze jongen al lang twijfelde en dat hij niet altijd eerlijk was geweest. Na die relatie dacht ik alleen maar: ik ben helemaal klaar met jongens.”

Een stuk volwassener geworden

Uiteindelijk overwint het verliefde gevoel voor Daan het van de onzekerheid. “Ik kon met al mijn twijfels bij Daan terecht en merkte dat hij een stuk volwassener was geworden”, vertelt Savanna lachend. “We hebben dezelfde humor en denken over veel dingen hetzelfde. Ik vond­ het vooral leuk om te merken dat hij serieuzer was geworden en heel geïnteresseerd was in alles wat ik deed.” Na twee maanden voelde het weer helemaal als vanouds en vroeg Daan haar, opnieuw, verkering.

(tekst loopt door onder afbeelding)

image00192
Stiekem hoop ik dat hij nog gaat geloven

Savanna ziet dat Daan geïnteresseerd is in haar geloof. “Hij is niet christelijk maar respecteert wel dat ik dat ben. Hij is nieuwsgierig naar mijn geloof en stelt er vaak vragen over. Hij motiveert me zelfs met het zoeken naar een kerk die bij me past.” Toch mist Savanna het soms om samen over het geloof te praten. “Ik heb gelukkig gelovige vriendinnen waar ik terecht kan. Toch bid ik ook vaak voor Daan. Ik heb ergens een stille hoop dat hij ook ooit gaat geloven.”

God's plan?

“Als ik terugkijk, is het allemaal best bijzonder gelopen. Ik zie nu dat het goed is geweest dat de relatie op jonge leeftijd niet werkte. We hadden allebei een druk leven en waren heel erg zoekende in wat we wilden qua opleiding en toekomst. Ik denk wel eens dat God me zo liet weten dat ik er nog niet klaar voor was. Ik ben nu vooral blij dat Daan weer in mijn leven is en dat we nu volledig voor elkaar kunnen gaan.”

Een christen en ongelovige op een kussen, slaapt daar de duivel tussen? Dit denken jullie!

Lees ook over:

Een christen en ongelovige op een kussen, slaapt daar de duivel tussen? Dit denken jullie!

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡