Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shamil organiseert nachtdiensten: “We maken een offer door niet slapen”

24 januari 2019 · Leestijd 3 min

Een nacht lang God aanbidden tijdens een nachtwake, voor voorganger Shamil is het de normaalste zaak van de wereld. “We willen heel Nederland opwekken, ook al is het gebaar nog zo klein.”

De vijand weg-bidden

“Eén keer in de zoveel maanden hebben we bij Revolutionise the Nations Apostolic Center een nachtwake. Dat kan al snel vijf uur duren, meestal van twaalf uur ’s nachts tot vijf uur ’s ochtends. Midden in de nacht, wanneer iedereen slaapt, zijn we met onze gemeente – en iedereen die daarbij wil zijn – als het ware aan het ‘waken’ over de stad. We staan aan de poorten van de stad om de vijand tegen te houden.

Om dat iets concreter te maken: die vijand zien we bijvoorbeeld in de vorm van prostitutie en criminaliteit. We bidden voor Gods bescherming, vrede en opwekking in onze stad, en in ons hele land. Maar we bidden ook voor mensen persoonlijk als daar behoefte aan is. De kerk moet niet slapen, wij nemen dat in zo’n nacht heel letterlijk.”

Een krachtiger gebed

“Ik ben voorganger van de gemeente waarin ik de nachtwaken organiseer, maar iedereen is welkom. Meestal komen er tussen de 100 en 200 mensen. Die grote hoeveelheid mensen draagt in mijn beleving bij aan de kracht van het gebed. Daarbij denk ik vaak aan Deuteronomium 32:30: met twee man kun je zoveel meer bereiken, laat staan met 200!”

Bidden in Nachtdieren

“Op een gegeven moment werd ik op Instagram benaderd of ik mee wilde doen aan het programma Nachtdieren. Superleuk natuurlijk! We hadden die week net een hele grote nachtwake georganiseerd, maar helaas moesten zij op een specifieke dag filmen. Toen hebben we een paar mensen opgetrommeld om een kleine nachtwake mee te doen. Maar wat je op tv ziet, klopt dus niet helemaal: normaal zijn er veel meer mensen.”

Gebouwen te klein voor Gods aanbidding

“Ons verlangen is om heel Nederland op te wekken, ook al is dit gebaar nog zo klein. We hopen dat alle gebouwen uiteindelijk te klein worden omdat iedereen Gods naam wil kennen. Tegelijk willen we ook de gelovige jongeren helpen. Jonge mensen gaan vaak door zoveel heen, en hoewel sommigen wel in de kerk zijn opgegroeid, vinden veel van hen daar geen oplossing. We moeten daarom iets nieuws bedenken, iets wat veel krachtiger is, zodat we hen ook kunnen bereiken. Jullie EO-Jongerendag is daar een mooi voorbeeld van!”

Nooit moe

“Het voelt alsof we een offer maken door niet te gaan slapen. Tegelijkertijd voelt het alsof God ons daarom kracht geeft; ik ben eigenlijk nooit moe tijdens een wake. Ik ben ook opgegroeid in een cultuur waar we dit elke week deden, dus het voelt voor mij heel normaal.”

Wil je ook meedoen met een nachtwake of gewoon langsgaan bij de kerk van Shamil? Elke zondag is er om 12:30 een dienst. Adres: Egoli 1, 1103 ac Amsterdam (vanaf 1 maart verandert dit naar Entrada 400, Duivendrecht). Of neem contact met hen op!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡