Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elise maakt elke EOJD een selfie met dezelfde politieagent

22 mei 2018 · Leestijd 4 min

Elise (19) komt uit het welbekende (…) Groot-Ammers en reist elk jaar naar Arnhem voor de EO-Jongerendag. Net als tienduizenden andere jongeren geniet zij hier van de artiesten, de spreker en de fantastische sfeer. Toch bevat de EO-Jongerendag een extra hoogtepunt voor Elise. De afgelopen twee jaar maakte zij selfies met een wel heel speciale politieagent…

Je kunt nu al tickets scoren voor de EO-Jongerendag 2021!

“In tegenstelling tot veel vriendinnetjes, droomde ik er als kind niet van om moeder of juf te worden. Ik wilde bij de politie! Die interesse is nooit weggegaan. Dus toen ik op de EO-Jongerendag 2016 een agent spotte, was ik er als de kippen bij. Natuurlijk viel zijn uniform mij op, maar het scheelde ook dat hij gewoon superknap is. Ik zag hem buiten bij een standje staan. ‘ZO! Dat is een leuke agent,’ schoot door mij heen. Ik besloot op hem af te stappen, tot schaamte van mijn vrienden. Daar trok ik mij niets van aan: niet geschoten is altijd mis, toch?”

Gekke bekken

IMG_20170610_112811

“Enthousiast liep ik op hem af. ‘Wil je een selfie maken?’ vroeg ik hem. Dat vond hij prima! En dus maakten we een paar foto’s samen. Hij hielp me zelfs om de foto nóg vetter te maken door voor de politieauto te gaan staan. Op een paar foto’s trekken we gekke bekken. Ik ben jong, dus moet ik gewoon gek doen en plezier hebben! Dat stralen deze foto’s voor mij uit.”

“Tijdens de volgende EO-Jongerendag in 2017 was hij er weer. Toen ik hem spotte, werd ik helemaal gek. Helaas was hij een lange tijd in gesprek. Ik dacht: ‘Ik wacht gewoon net zo lang tot hij klaar is.’ Daarna greep ik direct mijn kans! Ik vroeg of hij me nog herkende. Dit was niet zo. Maar toen ik onze selfies van het jaar daarvoor liet zien, vond hij het helemaal geweldig! De gemaakte selfie heb ik vervolgens direct in de familie-app gestuurd met de boodschap: ‘Jaaaa, hij is er weer!’. Deze agent is gewoon heel spontaan en aardig. Hij doet niet moeilijk, maar maakt direct een selfie met mij. Ja, ’t is gewoon een leuke vent. Een kleine politie-crush heb ik dus wel.”

Driemaal is scheepsrecht

Elise

“Ook dit jaar hoop ik hem weer tegen te komen om een selfie te kunnen maken. Het is een tick geworden om foto’s met politieagenten te maken. De EO-Jongerendag-agent is dus niet de enige agent met wie ik ooit een selfie heb gemaakt, maar wel de enige die op mijn fotomuur hangt. Dit jaar neem ik de afgedrukte foto’s mee om zijn geheugen op te frissen. En natuurlijk maken we er dan weer eentje! Dit keer met drie vingers in de lucht: voor elk jaar één. Zo begint het een heuse traditie te worden, hoe vet is dat?!”

“Uitgebreide gesprekken hebben we niet. Meestal zegt hij iets in de trant van: ‘Veel plezier op de EO-Jongerendag!’. Maar eigenlijk vind ik het wel prima zo. Gelukkig is hij makkelijk te vinden: elk jaar staat hij op dezelfde plek, bij de politiestand. Ik schat in dat hij zelf ook christelijk is en z’n best doet om elk jaar op de EO-Jongerendag te staan. Hij straalt namelijk echt enthousiasme uit. Dit gevoel voor zijn vak herken ik wel. Zelf heb ik de eerste selectie bij de politie gedaan en tijdens een nachtdienst meegelopen. Helaas heb ik de sporttest toen niet gehaald. Toch blijft het wereldje me trekken. Misschien word ik later alsnog agent. Hoe onze selfies er dan uit zullen zien? Allebei in uniform natuurlijk. Met een gekke bek!”

Ook op de foto met een agent? (LOL) Scoor snel je ticket op eojongerendag.nl

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡