Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SCORE: Dit geluid helpt je concentreren en slapen!

22 augustus 2018 Leestijd 2 min

White noise, pink noise, brown noise. Misschien heb je er ooit al van gehoord? Deze geluiden helpen je onder andere om in slaap te vallen en om je te concentreren. Dit doen ze door omgevingsgeluiden weg te laten vallen. Hierbij de geluiden op een rijtje met uitleg hoe het nou eigenlijk werkt.

Wat geluid irritant maakt als je je wilt concentreren of slapen is dat je brein altijd alert is op veranderingen in je omgevingsgeluid. Super chill voor onze voorvaders zodat ze niet werden opgegeten door een mammoet, maar als je anno 2018 aan een drukke weg woont is het net wat minder chill.

White noise verandert je omgevingsgeluid. Het maakt het algehele geluid van je omgeving hoger en dit laat andere geluiden vervagen. Ook heeft white noise precies zo’n frequentie dat je brein er vrijwel geen signalen van oppikt en het kan ontspannen. Perfect voor slapen of studeren.

Pink noise klinkt minder heftig dan white noise. Er zijn heel wat mensen die het moeilijk vinden om aan het gezoem van white noise te wennen en dit lijkt beter te gaan bij pink noise. Het is hetzelfde als white noise, alleen dan minder intens. Er zitten meer lage frequenties in dan hoge, en dat beoordeelt ons brein als minder irritant. Pink noise klinkt voller dan white noise, veel mensen vergelijken het met het geluid van een waterval.

Tenslotte zijn er nog veel andere kleuren geluid. De laatste die wij uitlichten is brown noise omdat veel mensen hier ook goed mee kunnen slapen. Eigenlijk is dit red noise, maar omdat het ‘Brownian noise’ wordt genoemd, wordt dit weer afgekort naar brown noise. Het heeft dus niets te maken met de kleur bruin.

Ga jij het proberen? Wij zijn benieuwd of deze geluiden voor jou werken of juist niet! App (0683673700) of DM ons (EOBEAM) wat je vindt!

Bron: Noisehelp.com

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕