Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Schoonouders gezocht!

13 december 2017 · Leestijd 7 min

Kerst betekent¬ – naast die toffe kerkdienst – familietijd, spelletjes doen en je verkneuteren voor de open haard. Deze feesttijd is dé uitgelezen kans om extra tijd met je geliefde door te brengen, want Tweede Kerstdag breng je natuurlijk bij je schoonouders door … maar wat als je single bent? BEAM helpt met liefde een handje met de liefde. Schoonfamilies van Nederland opgelet, deze drie supersingles bieden zich aan.

Maarten

Leeftijd
20

School/werk/studie
International Media & Entertainment Management in Breda, marketing stage bij de EO

Wat zou jij koken voor je date?
“Allemaal kleine hapjes uit de Franse keuken.”

Met wie zou jij nog weleens koffie willen drinken?
“Martin Scorsese, om over films te praten.”

Maarten_zoekt_schoonouders

Waar ben jij God het meest dankbaar voor?
“Mijn geweldige familie en vrienden.”

Wat is je grootste prestatie?
“Halve finale Nederlands Open Volleybal Kampioenschap.”

Wat zoek je in iemand?
“Lief, enthousiast over wat ze doet/leuk vindt, nuchter, en vooral iemand die het leuk vindt dingen te ondernemen zoals een reis naar het buitenland of heerlijk naar de bios om de hoek.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Ik verwerk verdriet meestal niet met een huilbui, maar de laatste keer was op m’n dertiende toen ik niet in de C1 zat met volleybal.”

Wat betekent de film Goodfellas voor je?
“Dit is een van de films die me enthousiast maakten om me meer in de geschiedenis en analyse van films te verdiepen, om uiteindelijk iets in de richting van film/media te gaan studeren. De film gaat over een tiener die langzaam via een bijbaantje de maffia in rolt … Ik heb hem meer dan tien keer gezien!”

Is er op tweede kerstdag een plaatsje vrij voor Maarten naar je zus of dochter? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of app naar 06-83673700 o.v.v. Tweede Kerstdag + de naam van Maarten, en vertel ons waarom je hem wel ziet zitten. <3

Maaike

Maaike_zoekt_schoonouders

Leeftijd
22

School/werk/studie
Verpleegkundige op de kinderafdeling in het ziekenhuis, vanaf 2018 student Kinderverpleegkundige

Wat zou jij koken voor je date?
“Ik ben niet de typische keukenprinses. Ik kan koken, maar geen culinaire hoogstandjes. Een goede fles wijn erbij maakt de maaltijd altijd mooier dan hij is.”

Met wie zou jij nog weleens koffie willen drinken?
“Jan Versteegh, een man met veel humor die met beide benen in het leven staat. Om de aflevering van Linda’s zomerweek, waar hij op de bank zat, moest ik heel hard lachen.”

Waar ben jij God het meest dankbaar voor?
“Het gezin waarin ik ben opgegroeid. Ik kan enorm genieten van de momenten waarop we allemaal weer bij elkaar zijn.”

Wat is je grootste prestatie?
“Dat ik direct na mijn afstuderen zonder werkervaring mijn droombaan heb gekregen. Ik geloof echt dat God mij op deze plek wil hebben.”

Wat zoek je in iemand?
“Ik vind het belangrijk dat hij een persoonlijke relatie heeft met God, vol passie de dingen doet die hij leuk vindt, ambitie heeft en uitdagingen blijft zoeken. En mij aan het lachen kan maken.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Bij series en films kan ik huilend op de bank zitten, maar wanneer ik echt huil, is dit vaak bij momenten van geluk. Toen mijn gehandicapte broertje afscheid nam van zijn school, hield ik het als trotse zus niet droog.”

Wat betekent dit kladblok voor je?
“Naast dat ik van feestjes en gek doen houd, heb ik ook een kneuterige kant. Soms is het heerlijk om te ‘handletteren’ met een kop thee en een muziekje op de achtergrond.”

Zie jij Maaike tijdens het kerstdiner op tweede kerstdag nou al helemaal naast je broer of je zoon zitten? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of app naar 06-83673700 o.v.v. Tweede Kerstdag + Maaike, en vertel ons waarom je haar wel ziet zitten. <3

Hidde

Hidde_zoekt_schoonouders

Leeftijd
18

School/werk/studie
Informatiekunde (Universiteit Utrecht), StudentAanHuis

Wat zou jij koken voor je date?
“Indonesische gerechten, zoals saté ayam of sambal goreng.”

Met wie zou jij nog weleens koffie willen drinken?
“Chris Pratt, omdat hij me ontzettend blij en gezellig lijkt. Ik zou m’n koffie waarschijnlijk ook niet binnenhouden door z’n grappen.”

Waar ben jij God het meest dankbaar voor in je leven?
“Mijn vrienden en familie. Ik heb het grootste geluk ter wereld gehad dat ik familie en vrienden heb bij wie ik me altijd thuis voel.”

Wat is je grootste prestatie?
“Dat ik al meer dan 6 maanden gezond eet, intens sport en 15 kilogram verloren ben; en dat ik sporten nu als hobby doe, in plaats van als iets wat moet.”

Wat zoek je in iemand?
“Humor en openheid. Ik wil graag over alles kunnen praten en vaak lachen om stomme grappen.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Toen m’n beste vriend me vertelde dat hij er altijd voor me is en dat hij blij is dat ik er altijd voor hem ben. Dat is zo ontzettend mooi om te weten!”

Wat betekent deze zonnebril voor je?
“Ik heb een zonnebril meegenomen die ik per ongeluk gejat heb in Londen op vakantie met m’n vrienden. Ik deed hem in de winkel op en vergat dat ik hem op had, toen ben ik naar buiten gelopen. De bril doet me denken aan de eerste en de leukste trip die ik ooit gemaakt heb met al m’n vrienden.”

Gun jij Hidde een plaatsje aan tafel bij de allergezeligste schoonfamilie van Nederland ( die van jouw natuurlijk)? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of app naar 06-83673700 o.v.v. Tweede Kerstdag + Hidde, en vertel ons waarom je hem wel ziet zitten. <3

Lenie = al bezet

Lenie_zoekt_geen_schoonouders_meer_

Leeftijd
21

School/werk/studie
Pedagogisch medewerker in de kinderopvang, voornamelijk de buitenschoolse opvang

Wat zou jij koken voor je date?
“Zijn lievelingseten! Wel iets wat makkelijk te maken is, anders gaan we uit eten zodat hij zijn favoriete kostje kan eten.”

Met wie zou jij nog weleens koffie willen drinken?
“Met niemand, want ik lust geen koffie. Ik zou niet weten met wie ik weleens iets zou willen drinken, haha.”

Waar ben jij God het meest dankbaar voor?
“Dat ik zo veel toffe familieleden en vrienden om mij heen heb!”

Wat is je grootste prestatie?
“M’n rijbewijs in één keer halen, serieus, ik was echt superblij toen.”

Wat zoek je in iemand?
“Hij moet sowieso humor hebben, en uiteraard betrouwbaar, lief en sociaal zijn.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
“Ik maakte mijn bril schoon op mijn werk, en een kleuter stak heel blij z’n vinger in mijn oog. Auw, huilen! Daarna kreeg ik wel een dikke knuffel van het kind. J”

Wat betekent dit schilderij voor je?
“Ik schilder af en toe en zou dat eigenlijk vaker moeten doen. Ik vind het namelijk superleuk, en kan mijn creativiteit de vrije loop laten.”

Lenie heeft al een schoonfamilie gevonden! Je kan helaas niet meer voor haar mailen. 

TEKST ANNEKE GROEN
BEELD WILLEM-JAN DE BRUIN

Dit artikel staat in ons nieuwe magazine die deze week op de mat valt!! Ontvang je nou nog geen BEAM-magazine? Jammer voor je. Nee grapje natuurlijk, je kan HIER helemaal gratis en voor niets het magazine aanvragen. Dan kan je nog veel meer steengoede artikelen lezen. Superleuk!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡