Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sarah-Kay (15) zoekt muzikale vrienden: “Ik wil samen nummers schrijven”

13 januari 2021 · Leestijd 3 min

Zingen en muziek maken, zijn de dingen die Sarah-Kay het liefste doet. Via Vrome Vrienden hoopt ze mensen te leren kennen die dit ook graag doen. Want hoe leuk is het om samen muziek te maken?

“Ik hou heel erg van zingen, daarom zit ik op zangles. Ik wil uiteindelijk ook graag zingen in een bandje in de kerk als worshipleader. Daarnaast wil ik beter piano leren spelen. Ik ben er nog niet heel erg goed in, dus als er iemand is die me kan helpen om nog beter te worden, dan zou dat heel leuk zijn.”

Ik ervaar God door het liedje ‘The Blessing’

“Als ik muziek maak, kan ik daar al mijn gevoel en emotie in kwijt. Vorig jaar zijn er best veel mensen om mij heen overleden. Dat is lastig, maar als ik bijvoorbeeld het liedje ‘The Blessing’ van Kari Jobe en Cody Carnes zing, voel ik dat God bij me is en ervaar ik een soort warmte. Dat geeft me rust.

Met mijn eigen vrienden maak ik niet echt muziek, maar ik zou het leuk vinden om wat meer mensen te ontmoeten die zingen of een instrument bespelen. Zo kunnen we samen muziek maken en misschien zelfs samen nummers schrijven. Als we weer met wat meer mensen bij elkaar mogen zijn, kunnen we ook proberen om een jeugdbandje starten. Alle instrumenten zijn welkom, want ik vind het juist leuk om zoveel mogelijk andere instrumenten te leren kennen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel leuk om iemand te ontmoeten die viool speelt. Op de basisschool speelde ik dat een tijdje, maar ik ben dat allang weer verleerd.

Tijdens deze lockdown is het lastig om elkaar in het echt te zien, maar we kunnen wel videobellen. Het hoeft dan trouwens niet alleen maar over muziek te gaan. Ik vind het namelijk ook leuk om samen over God te praten of om onze dag bespreken. Dus als iemand geen muziekinstrument bespeelt of zingt, is dat ook helemaal niet erg.”

Ben jij net als Sarah-Kay op zoek naar christelijke vrienden? Meld je hier dan aan voor Vrome Vrienden! Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Sarah-Kay.

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡