Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Santiago (16) over naar de kerk gaan tijdens corona: “De jongeren kijken in een aparte ruimte naar de BEAM Kerkdienst”

7 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Santiago (16) gaat in coronatijd ‘gewoon’ nog naar de kerk. In deze kerk in Zutphen hebben ze iets bedacht om op een verantwoorde manier elkaar toch te kunnen ontmoeten: een aparte dienst voor jongeren. De jongeren verzamelen in een zaal naast de normale dienst, om netjes op anderhalve meter afstand samen de BEAM Kerkdienst te kijken. Een hele goede oplossing, aldus Santiago.

Hoe gaat het er bij jullie aan toe op zondag?

“Op zondag gaan we gewoon met het gezin naar de kerk. Zodra we daar zijn aangekomen gaan mijn ouders naar de normale dienst en mogen de jongeren verzamelen in een zaaltje daarnaast. Hier kijken we met z’n allen de BEAM Kerkdienst. Op afstand natuurlijk. Na het kijken van de dienst bidden we samen en kunnen we nog even blijven plakken met een koekje en wat drinken om na te praten.”

afbeelding

Hoe vind je het om op deze manier kerk te hebben?

“Ik vind het wel tof, want ik ben niet zo van de orgelmuziek in de normale dienst. Op deze manier krijgen we als jongeren toch de kans om elkaar te blijven ontmoeten en dat vind ik belangrijk. Ik hoop dat we dit kunnen blijven doen, zelfs als corona straks niet meer speelt. Ook vind ik de BEAM Kerkdienst vaak inspirerend. Er worden vragen gesteld waarin ik mezelf weleens herken. De antwoorden die worden gegeven helpen mij vaak verder met mijn eigen vragen.” 

Tip van de dag?

“Als je nou veel alleen bent, is dit de ultieme oplossing. Dus verzamel je vrienden in een ruimte die groot genoeg is om anderhalve meter afstand te kunnen bewaren en kijk samen naar de BEAM Kerkdienst!”

Aanstaande zondag spreekt Nelinda Troost in de BEAM Kerkdienst over "Het gaat Jezus om je binnenkant!" Ze vertelt ons alvast meer over deze boodschap.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡