Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Samuël bidt voor genezing op straat: "Ik word niet boos van negatieve reacties"

21 januari 2020 · Leestijd 3 min

Afgelopen week gingen wij met Samuël mee op pad. Regelmatig gaat hij de straat op om mensen via gebed te genezen. "Er zijn natuurlijk altijd mensen die het niet geloven."

Check de video!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees hieronder waarom Samuël dit doet!

Hoe kwam je erbij om dit te doen?

“Vroeger zag ik al geregeld dingen op TV voorbijkomen over wonderen en gebedsgenezing. Mensen die met gebed wonderen verrichtten, dat heeft me altijd aangetrokken. Door de jaren heen groeide mijn interesse en ik begon steeds meer informatie te zoeken en het uiteindelijk ook zelf te doen. Ik ging de straat op en begon voor mensen te bidden. In het begin zag ik niemand genezen worden, maar inmiddels gebeurt dat steeds vaker.”

Wat hoop je er – naast genezing – mee te bereiken?

“Ik hoop natuurlijk echt dat mensen Jezus zullen zien. Hij genas continu en verrichte heel veel wonderen. Ik vind het leuk om te doen en hoop mensen zo dichterbij Jezus te kunnen brengen, zodat ze uiteindelijk Zijn grootheid en koninkrijk gaan zien.”

Wat is je meest bijzondere ervaring?

“Ik heb veel bijzondere dingen meegemaakt. Mensen die ter plekke God ervaren, die merken dat klachten plotseling weggaan of die warmte voelen. Ik was laatst op missiereis naar Malawi, ook hier hebben we veel mensen kunnen genezen. Een halfblinde vrouw begon weer kleuren te zien, een jongen met één doof oor kon weer horen. Dat zijn hele mooie momenten.”

Wat vind je van de negatieve reacties?

“Er zijn natuurlijk altijd mensen die het niet geloven of die boos reageren. Ik vind het een leuke uitdaging om met die mensen in gesprek te gaan. Tegelijk snap ik ook waarom je het moeilijk kan geloven als je er zelf nog nooit iets van gezien of gevoeld hebt. Ik heb bovendien het voorrecht dat ik hier als kind al veel van heb gezien. Niet iedereen hoort daarover in de kerk of in hun omgeving. Ik word niet machteloos of boos van deze reacties. Ik geloof dat Gebedsgenezing uiteindelijk steeds normaler en steeds meer geaccepteerd wordt."

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡