Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Roy (21) en Gelinde (20) zijn jong getrouwd: 'Na twee jaar voelde het gewoon goed'

18 februari 2022 · Leestijd 4 min

Ze ontmoetten elkaar in een computerwinkel en twee jaar later zijn Roy (21) en Gelinde (20) dolgelukkig getrouwd. Eén ding komt prominent naar voren in hun relatie: God is het middelpunt. Gelinde: “We steunen elkaar altijd en het geloof helpt ons daarbij. We zeggen dan tegen elkaar: ‘God is ook bij je, niet alleen ik.’”

Van kapotte laptop naar Snapchat

“Met mijn kapotte laptop ging ik naar de computerwinkel en daar was Roy”, vertelt Gelinde glimlachend. “We hebben van alles geprobeerd, maar niets werkte. Zijn leidinggevende nam het over en suggereerde dat Roy maar even de afwas moest doen. Ik kon hem daar wel bij helpen, zei hij erbij. Toen hebben wij een hele poos staan kletsen en uiteindelijk vroeg Roy om mijn gegevens op Snapchat. Mijn laptop is helaas niet gerepareerd, haha!” Voor Roy was het liefde op het eerste gezicht toen Gelinde binnen kwam lopen. “Voor haar niet”, grapt hij. Gelinde: “Ik was nog wat terughoudender. Ik vond hem een leuke en vriendelijke jongen, maar verder niets. Na twee weken appen, wisten we eigenlijk al dat we elkaar heel leuk vonden. Daarna hadden we de eerste date bij Roy thuis. We planden de hele dag ‘ramvol’, zodat er geen ongemakkelijke stiltes zouden vallen.” Roy: “Uiteindelijk was het totaal niet ongemakkelijk. Het klopte gewoon!”

Seks voor het huwelijk

Hoewel Gelinde altijd gelovig is geweest, zat Roy op het moment van hun ontmoeting midden in een zoektocht. Roy: “Ik heb tijden meegemaakt, waarin ik twijfelde of God nog wel bij me was. Ik wist niet zo goed hoe ik het geloof in mijn leven kon toepassen. Toen ik Gelinde leerde kennen, zijn we samen op zoek gegaan.” Gelinde: “Ik vond het heel mooi dat hij nog zoekende was en daar zo oprecht in was. Ondanks onze verschillen konden we elkaar versterken in het geloof. Samen doken we de Bijbel in en zijn op zoek gegaan naar antwoorden.” Vanuit huis hebben Roy en Gelinde meegekregen dat je als christen geen seks hebt voor het huwelijk. Roy: “We zijn beiden heel nieuwsgierig, dus bij elke vraag die we hebben, zoeken we naar antwoorden in de Bijbel. Ook voor onze vragen over seksualiteit hebben we de Bijbel opengeslagen. Onze conclusie was dat seks binnen het huwelijk hoort.” Gelinde: “Zo hebben we van tevoren onze grenzen bepaald: tot hier en niet verder. Het heeft ons enorm geholpen om vooraf afspraken te maken, zodat we niet op een punt zouden komen waarop we ons afvroegen: ‘Hadden we dat wel moeten doen?’”

Let’s get married!

Na twee jaar samen te zijn geweest, voelde het zó goed, dat Roy besloot een aanzoek te doen. Roy: “In onze omgeving vonden sommige mensen ons wel erg jong om te trouwen, maar dat gevoel hadden wij helemaal niet.” Gelinde: “Wij hebben er veel gesprekken over gehad en wisten zeker dat we de rest van ons leven met elkaar wilden delen. Wij gingen een relatie aan in de hoop altijd samen te blijven; anders waren we er niet aan begonnen.” 

“De voorbereidingen voor de bruiloft gingen op en neer”, vertelt Roy. “We hadden groots uitgepakt, maar toen ontstond de situatie rondom corona. Er moest dus heel veel geschrapt worden. We gingen van 130 naar 30 gasten!” Gelinde: “Uiteindelijk zijn we in de achtertuin van mijn ouders getrouwd. Alles was zo goed geregeld dat je amper iets merkte van de maatregelen. Het was het meer dan waard om toch te trouwen in deze rare tijd.”

‘De HEER zelf gaat voor je uit’

Roy en Gelinde zijn hun huwelijk ingestapt met de trouwtekst Deuteronomium 31:8: “De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.” Gelinde: “Wat we ook doen, we weten dat God erbij is. Deze tekst bemoedigt ons voor onze toekomst. Trouwen is een nieuw begin, een nieuwe stap in onze relatie.”

“Ik dacht dat het wel even wennen zou zijn om een man naast me in bed te hebben”, zegt Gelinde. “Niets is minder waar. Het heeft nooit vreemd gevoeld!” Roy: “We zijn graag bij elkaar en het samenwonen is ontzettend leuk. We hopen ooit weer terug te kunnen verhuizen naar het oosten, in de buurt van onze families. We laten het aan God over. Dat ging eerder al zo goed voor ons, dat zal in de toekomst ook goed komen!”

Iris (20): ‘Waarom mag ik niet gewoon lekker single zijn’

Lees ook over:

Iris (20): ‘Waarom mag ik niet gewoon lekker single zijn’

Geschreven door

Nienke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡