Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Romy (18) werd gepest: “Hij zei dat ik van een flat af moest springen.”

20 januari 2020 · Leestijd 3 min

KLASSE is een Instagramaccount waarop eerlijke verhalen voor en door scholieren worden gedeeld. Zo ook het verhaal van Romy: zij werd gepest op de middelbare school en dit had invloed op haar persoonlijkheid. Lees hier haar verhaal!

“De eerste twee jaren van de middelbare school waren eigenlijk superleuk. In mijn klas zaten veel vrienden die ik al kende van hockey, dus dat was supergezellig. In de derde klas begon het pesten.”

Gemene opmerkingen

“Er was voornamelijk één jongen die mij pestte. Hij maakte gemene opmerkingen. Zo zei hij dat ik lelijk was, van een flat af moest springen en zelfmoord moest plegen. Ik dealde hier in mijn eentje mee, omdat ik mij voor het pesten schaamde. Ik was bang dat anderen mij een aansteller zouden vinden.”

Terrorkind

“In de derde klas veranderde ik echt in een ander persoon en werd ik een soort terrorkind. Ik had ruzie met elke docent op school en werd er bijna tijdens elk vak uitgestuurd. Ik denk dat mijn persoonlijkheid op school zo veranderde, omdat ik heel onzeker was. Thuis kreeg ik niet genoeg aandacht, dus de aandacht die ik miste, zocht ik op school op de verkeerde manier.

In de vijfde klas ben ik met dit gedrag gestopt. Het ging toen wat beter met mij, omdat ik veel praatte met mijn mentor en zorgcoördinator. Zij hebben mij veel steun geboden.”

Delen met anderen

“Ik had zeker eerder open over alles moeten zijn. Ik raad het niemand aan om dit alleen door te maken. Terugkijkend denk ik: praten over mijn pestverleden en thuissituatie had ik beter in de derde klas al kunnen doen.

De middelbare school zou ik zeker nog een keer over willen doen, zodat ik al mijn vriendinnen terug kan zien en nieuwe vrienden kan maken. En om nog een beetje die bijdehante meid uit de klas uit te hangen. Dat vond ik eigenlijk ook wel leuk.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer verhalen zien? Kijk op de Instagram van KLASSE.

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡