Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Romely’s (22) christelijke TikToks maken veel los: “Ze noemen me een nepchristen”

12 oktober 2021 · Leestijd 4 min

In anderhalve maand kreeg ze 10K volgers op TikTok: Romely Hannah. Niet omdat ze gekke pranks uithaalt of omdat ze de nieuwe Charli D’Amilio is, maar omdat ze video’s maakt over het christelijk geloof. Romely: “Soms zit ik jankend achter mijn telefoon door de mooie reacties.”

Taboes doorbreken, dat is wat Romely met haar video’s doet. Alle onderwerpen waar ze in de kerk een open gesprek over heeft gemist, bespreekt ze nu in haar video’s: seks, LHBTQ, alcohol en ‘christelijke regeltjes’. “Ik was vroeger veel bezig met jongens, alcohol, verdovende middelen, wat ik aanhad en hoe ik me gedroeg. Ik heb keuzes gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden als iemand met me in gesprek was gegaan over die keuzes in het licht van het christelijk geloof. Als ik bijvoorbeeld had geweten wat het effect van seks is op je ziel, was ik daar voorzichtiger mee geweest. Ik had behoefte aan iemand die geluid maakte over controversiële onderwerpen en merkte dat er nog veel meer meiden waren die dat met mij deelden. Ik zie mezelf nu als een grote zus voor hun: Iemand die tips geeft, die het geloof deelt en aan wie ze elke vraag kunnen stellen.”

Mijn meest bekeken video heeft 900.000 views

Klamme handjes

“Mijn eerste TikTok uploadde ik met zweethandjes. Gelukkig waren de eerste 2000 volgers die ik kreeg heel erg positief en bijna allemaal christelijk. Er kwam een omslag toen ik een video postte over jezelf bewaren voor het huwelijk. Mijn TikTok ontplofte. De video heeft ondertussen 900.000 views en de haatreacties begonnen storm te lopen. ‘God bestaat niet, je gelooft in een sprookje en nepchristen’ zijn opmerkingen die vaak voorbijkwamen. Andere reacties gaan vaak over mijn uiterlijk, gewicht en er komen nare opmerkingen voorbij over mijn lichaam. Sommige reacties komen echt wel binnen, maar ik merk ook dat ik kracht krijg van God om door te gaan met deze video’s.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Haters gonna hate

Door de haatreacties merkt Romely dat het christenen kan afschrikken om open over hun geloof te praten. Gelukkig is ze de positiviteit zelve: “Door haatreacties worden mijn video’s weer gepusht waardoor ze uiteindelijk bij de juiste mensen terecht komen. Via Instagram DM krijg ik de verhalen te horen van tieners die dankbaar zijn voor een filmpje die bij hen terecht is gekomen. Ook vragen ze vaak: 'Hoe begin ik met het geloof?' Het is mooi om die mensen op weg te kunnen helpen met een leesplan of worshipmuziek. Soms zit ik jankend achter mijn telefoon door de mooie reacties. Zo was er laatst een jongen die thuiskwam van het uitgaan en daar nog even door TikTok scrolde. Hij kwam een video van mij tegen en werd zo geraakt en geconfronteerd door God dat hij huilend op de grond viel.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'Influencer'

“Mijn vrienden en broers grappen wel eens met het woord ‘influencer’, maar ik geloof echt dat God mij hiervoor geroepen heeft. Ik heb altijd al gerommeld met foto- en videografie en mag dat nu combineren met mijn passie voor het geloof. Ik probeer vooral vanuit persoonlijke ervaring te vertellen, maar heb ook contact met theologen die me helpen met gebruik van bepaalde Bijbelteksten. Ik ben sinds kort ook een YouTube kanaal begonnen waarop ik uitgebreider op onderwerpen en vragen in kan gaan. Ik hoop dat ik tieners kan laten zien dat het mogelijk is om christen te zijn én midden in deze samenleving te staan.”

Psycholoog Daisy (25) rapt op TikTok voor duizenden jongeren: 'Ik kan bijna niet geloven dat het ze zo raakt'

Lees ook over:

Psycholoog Daisy (25) rapt op TikTok voor duizenden jongeren: 'Ik kan bijna niet geloven dat het ze zo raakt'

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡