Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Robin maakt nummer met Armin van Buuren: “God is de inspiratie voor al mijn muziek”

29 januari 2021 · Leestijd 4 min

Robin woont al acht jaar in Thailand, waar hij als zendeling werkt. Hier heeft BEAM hem een paar weken terug over gesproken. Naast zijn werk bij zijn organisatie ‘RISE Ministries’, besteedt hij zijn tijd aan het schrijven en zingen van teksten. Robin: “Mijn grootste droom was om een liedje met Armin van Buuren te maken en uit te geven. Dat is dus gelukt! Het liedje dat ik met hem maakte heet ‘Worlds’ en staat op zijn nieuwste EP. Hoe vet is dat?!”

“Ongeveer tien jaar geleden ben ik begonnen met het maken van muziek. Ik volgde toen de Bijbelschool van Herman Boon. Tijdens die Bijbelschool ontmoette ik een dj. Hij vond mijn stem heel gaaf. Via hem ben ik beland bij het hetzelfde muzieklabel als Armin van Buuren. Dj’s wilden mijn stem gebruiken voor hun muziek. Vanaf dat moment ben ik teksten gaan schrijven, nam die teksten op en stuurde ze naar dat label. De dj maakt daar een volledig liedje van, met muziek erachter.”

Samenwerken met Armin van Buuren

“Acht jaar geleden heb ik een liedje gemaakt die Armin van Buuren had gehoord. Hij had dit nummer ontdekt via zijn label. Uiteindelijk heeft hij mijn muziek gedraaid in zijn radioshow. Sindsdien heeft hij ruim tien keer mijn liedjes gedraaid. Omdat hij zo enthousiast was over mijn muziek, leek het me een goed idee om samen met hem een liedje te maken."

Ooit wil ik overal ter wereld op de radio te horen zijn

"Via de mail stuurde ik hem een paar ideeën en demo’s, waarvan hij eentje echt te gek vond: ‘Worlds’. Dit was het nummer waaraan we samen verder hebben gewerkt. Zo schreef ik de tekst voor nieuwe coupletten en een bridge en maakte Armin de muziek erbij. Sinds twintig december is het nummer te horen op YouTube. Ook staat ‘Worlds’ op de nieuwste EP van Armin van Buuren. Het is een droom die uit is gekomen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Toekomstplannen

“In de toekomst lijkt het me tof om meer muziek te maken, wereldwijd door te breken misschien zelfs op tour te gaan. Ooit wil ik overal ter wereld op de radio te horen zijn. Nu ben ik vooral blij dat ik mijn muziek kan combineren met ons werk hier in Thailand. Als corona voorbij is, wordt het makkelijker om te onderzoeken of ik vaker concerten kan geven. Het geld dat ik daarmee verdien, kan ik inzetten om RISE Ministries te ondersteunen zodat we nóg meer kunnen doen. Dat lijkt me heel gaaf.”

Getuigenis voor mensen die Jezus nog niet kennen

“Mijn visie voor de muziek is niet om alleen maar liedjes te maken die leuk klinken en daarmee beroemd te worden. Ik wil graag een groot publiek bereiken, zodat ik over God zou kunnen vertellen door mijn muziek."

Ik wil de wereld bereiken met Jezus' liefde

"Vrienden van mij vragen wel eens waarom ik niet gewoon aanbiddingsmuziek maak voor een christelijk publiek. Het antwoord is simpel: ik hoop met mijn muziek mensen te bereiken die nog niet over Jezus hebben gehoord. Voor deze mensen hoop ik een licht in de duisternis te kunnen brengen. Uiteindelijk wil ik de wereld bereiken met de liefde van Jezus.”

God als inspiratie

“God is de inspiratie voor al mijn muziek. In mijn liedjes noem ik niet letterlijk de naam van Jezus. Daarom kunnen ze op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat ik een liedje schreef over Jezus’ liefde voor ons, terwijl luisteraars het interpreteren als de liefde tussen man en vrouw.”

In zijn podcast ‘Rock my soul’ gaat Rogier op zoek naar verhalen en de balans tussen geloof en popmuziek. Zo hoopt hij angst voor popmuziek te verminderen.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡