Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Robin is zendeling in Thailand: “God riep mij om kinderen in nood te redden”

15 januari 2021 · Leestijd 6 min

Robin is christelijk opgevoed, maar liet het geloof vanaf zijn dertiende langzaam los. Dat er een God is, dat wist hij wel, maar hij wilde daar persoonlijk geen tijd aan besteden. Toen hij negentien was, sprak Herman Boon in de kerk waar Robin naartoe ging. De preek ging over zijn Bijbelschool. Hij vertelde dat hij op zijn Bijbelschool mensen opleidt om kinderen in nood te helpen. Dit raakte Robin diep. Hij besloot een tussenjaar te nemen om de Bijbelschool te kunnen volgen en verwachtte dat hij na een jaar weer terug naar zijn normale leventje zou gaan…

“Gelijk de eerste week van de Bijbelschool, kwam ik in aanraking met God. Ik ervoer tijdens de aanbidding Gods aanwezigheid en merkte dat ik gevoeliger was voor wat Hij me wilde zeggen. Dit had ik nog nooit eerder ervaren. Op een gegeven moment werden wij tijdens een dienst opgeroepen om de naam van Jezus uit te spreken."

God sprak het woord 'Thailand' tegen mij en ik snapte er niks van

"Ik vond dit eerst een beetje gek en snapte niet goed waarom ik dat zou doen. Toch besloot ik het wel te doen, omdat iets in mij het gevoel had dat dat goed was. Ik schreeuwde de naam van Jezus uit met al mijn kracht. Daarna viel ik op de grond en leek het alsof Gods liefde ineens in mij kwam. Ik voelde me vrij en de rugpijn die ik al jaren had, was weg. Die ervaring was het keerpunt in mijn relatie met Jezus.”

God zei: “Thailand”

“Op dat moment wist ik: Hij is een levende God, Hij wil mij leren kennen en ik Hem. We leerden op de school om naar Gods stem te luisteren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik klaar zat om van alles van God te horen, maar alleen maar het woordje ‘Thailand’ van Hem hoorde. Daar snapte ik dus helemaal niks van. Ik wist dat het een land in Azië was, maar begreep niet hoe dat woord me verder zou helpen. Omdat ik het zo vaag en specifiek vond, besloot ik te onderzoeken wat er in Thailand allemaal is. Hierdoor ontdekte ik dat veel kinderen in dit land in de prostitutie terechtkomen. Dat brak mijn hart en hier wilde ik tegen strijden. Ik kreeg een verlangen om naar Thailand te gaan.”

In m’n uppie naar Azië

“In 2012 besloot ik mijn boeltje te pakken en in mijn uppie naar Thailand te vertrekken. Ik ben toen bij een organisatie beland die zorgt voor de opvang van kinderen van werkende ouders. Daar leerde ik een andere organisatie kennen die huizen hadden waar jongens en meiden woonden die uit de prostitutie kwamen. Deze kinderen kregen werden hier opgevangen en kregen nazorg. Daar heb ik drie jaar als vrijwilliger gewerkt en zorgde ik voor de kinderen in het jongenshuis.”

RISE Ministries

“In die periode kreeg ik de droom om zelf een organisatie op te richten. Deze droom werd werkelijkheid in 2018. Ik richtte met een team een organisatie op met het doel om te voorkomen dat kinderen in de prostitutie of kinderhandel terechtkomen. De stad waarin ik woon, staat daar heel erg om bekend: een kind die over straat loopt, kan meegenomen worden en in een situatie belanden die verschrikkelijk is. Met mijn organisatie ‘RISE Ministries’ helpen we kinderen, van vier tot dertien jaar. We leren hen hoe ze kunnen voorkomen om in zo’n ellendige situatie te belanden.”

afbeelding

Spelletjes, Bijbelstudie en zelfverdedigingslessen

“Dit doen we op verschillende manieren: we gaan naar de wijken waar die kinderen wonen en doen verschillende activiteiten met hen. Voorbeelden van activiteiten zijn spelletjes, zelfverdedigingslessen en Bijbelstudie. Ook vertellen we de kinderen eerlijk wat er gebeurt in de stad en leren we hen hoe ze zich daartegen kunnen afzetten als ze in gevaar zijn. We onderwijzen niet alleen de kinderen, maar ook hun familie. Het is opvallend hoe weinig families zich ervan bewust zijn van de kinderprostitutie en -handel. We willen relatie opbouwen met deze mensen, zodat ze veilig zijn.”

Mijn hart breekt elke dag een stukje

“Zo lang ik weet dat er kinderen zijn die deze ellende meemaken, wil ik ervoor blijven gaan. Elke dag breekt mijn hart een stukje voor al die kinderen die verkracht worden en in de prostitutie zitten. Gelukkig weet ik dat God erbij is en dat hij me helpt bij het werk dat ik doe. Ik ben blij dat ik de kinderen en families mag leren hoe ze kunnen voorkomen dat ze in zo’n situatie belanden. Door de dag heen zoek ik wijsheid bij God in gebed en door de Bijbel te lezen. Verder neem ik regelmatig de tijd om naar Zijn stem te luisteren. Zo leer ik meer over God en over hoe ik mijn organisatie mag leiden.”

afbeelding

God geneest

“Ik heb door mijn werk heen veel van God gezien. Er is een groot aantal mensen dat Jezus heeft gevonden en het boeddhistische geloof heeft losgelaten. Dat vind ik zó mooi om te zien. Een kind kunnen redden is geweldig, maar dat zo’n kind Jezus mag ontmoeten en het eeuwige leven mag hebben, dat is nóg belangrijker.”

We bidden vaker voor genezing en merken dat God écht geneest

“Ik kan me nog goed herinneren dat we een vrouw hebben ontmoet die enorm dun was. We konden haar botten zien, ze had heel veel pijn en de dokter had haar gezegd dat ze nog maar drie maanden te leven had. Wij mochten voor haar bidden en een tijdje later gingen we weer bij haar op bezoek. Toen we daar aankwamen, zagen we dat het huis leeg was. Hierdoor dachten we dat ze overleden was; tot een vrouw bij ons kwam en ons vroeg wat we daar deden. We herkenden haar eerst niet, totdat we zagen dat het de vrouw was voor wie we hadden gebeden. Ze vertelde dat ze helemaal beter was geworden nadat we haar hadden bezocht. Ook zij gaf haar leven aan Jezus! We bidden vaker voor genezing en merken dat God echt geneest.”

Naast zijn werk voor RISE Ministries, is Robin ook singer-songwriter. Hij heeft zelfs een nummer uitgebracht met Armin van Buuren! Daar kun je binnenkort meer over lezen.

De ouders van Pieter zijn zendeling hij heeft bijna zijn gehele jeugd in Nigeria en Israël doorgebracht. BEAM vroeg zich af hoe het is om telkens van thuis te wisselen.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡