Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Robbert-Jan (20) woont met 10 studenten: 'Geen corona oplopen is een race tegen de klok'

9 februari 2022 · Leestijd 2 min

Robbert-Jan (20): “Ik woon met z’n tienen in een studentenhuis in Leiden en heb al zoveel zelftesten moeten doen dat het me leuk leek om ze te sparen. Nu heb ik een soort zelftest-museum met 32 tests. En je gelooft het niet, maar ik heb nog nooit een positieve zelftest gehad!"

Robbert-Jan: "In zo’n groot studentenhuis is het een race tegen de klok om geen corona te krijgen. Regelmatig verschijnt er een berichtje in onze groepsapp: ‘Gasten, zelftest is positief...” Dan is het óf maken dat je wegkomt óf (voor de mensen die thuis zijn) afspraken maken wie zich moet afzonderen en wie niet. In ons huis hebben we drie wc’s en drie douches: dus één douche is dan de corona-douche bijvoorbeeld.

Ik mag dan nog nooit een positieve zelftest hebben gehad, wel ben ik al een paar keer positief getest bij de GGD en heb ik dus al minstens twee keer corona gehad. Ook mijn huisgenoten hebben eigenlijk allemaal de omikron-variant al een keer gehad, dus als huis zijn we nu vrijwel helemaal immuun. Scheelt weer testen.”

Gouden tip van Robbert-Jan:

“Via zelftestonderwijs.nl kan je als student elke twee weken vier gratis zelftesten aanvragen. Bespaart geld.”

Arnout (20) heeft long covid: ‘Ik slaap zo’n elf tot twaalf uur per nacht’

Lees ook over:

Arnout (20) heeft long covid: ‘Ik slaap zo’n elf tot twaalf uur per nacht’

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡