Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rimke: “Het is gek dat ik niet meer de enige gelovige ben thuis”

7 maart 2019 · Leestijd 3 min

Vorig jaar sprak BEAM met Rimke (18). Zij was toen de enige christen bij haar thuis. Intussen is dit niet meer het geval: “Mijn moeder raakte steeds meer geïnteresseerd in het geloof.”

“Het is fantastisch dat ik niet meer de enige christen ben thuis! Mijn moeder gaat nu ook naar de kerk en mijn broertjes en zusje gaan mee naar de jeugdgroepen uit de kerk. Mijn moeder zegt dat het door mij komt dat ze is gaan geloven. Ik denk zelf dat het door God is gekomen.”

Vet! Hoe is het zo gelopen?

“Het begon bij mijn moeder, ze wilde graag meer leren over het geloof. Via een vriendin van haar, die ook in onze kerk zit, heeft ze zich opgegeven voor een Alpha cursus. Nadat ze deze cursus had afgerond heeft zij besloten om Jezus te volgen. We hebben ons op 27 januari samen laten dopen. Het is voor mij wel wennen dat ik niet meer de enige christen in huis ben. Ik was gewend om alles voor mezelf te houden, nu kan ik het open over het geloof hebben thuis. We hebben het thuis nog steeds niet heel vaak over het geloof, maar er is geen gigantische drempel meer.

Ik heb mijn zusje een keer meegesleept naar een jeugdgroep van de kerk. Ze vond het wel leuk maar wist toen nog niet of ze er vaker heen wilde. Ondertussen gaan ook mijn broertjes naar een jeugdgroep van de kerk. Ze gaan er elke keer zelfstandig heen! Mijn vader is katholiek opgevoed en kent het geloof wel. Hij was ook bij onze doop, maar hij heeft er zelf niet zo veel mee.”  

Waar ben je nu mee bezig?

“Nu zit ik in Afrika, in Conakry, de hoofdstad van Guinee om precies te zijn. Ik werk als schoonmaakster op de boot van Mercy Ships. Ik heb me opgegeven omdat ik vrijwilligerswerk in het buitenland wilde doen. Een vriendin vertelde me over Mercy Ships, het sprak me meteen aan. Dit is een ziekenhuisschip, er wordt zorg geboden voor de mensen hier. De missie en de visie van de organisatie vind ik heel tof.

Ik ben hier constant met geloof bezig. Iedere ochtend beginnen we met worship, devotional en gebed. De focus ligt hier echt op het geloof. Ik hoop meer te leren over andere culturen en de verschillen in communicatie over de hele wereld.

Ik heb afgelopen half jaar veel geleerd over mijn geloof. Dit heb ik gedaan met behulp van een Alpha Youth Cursus. Ik hoop dat mijn relatie met God mag groeien. Ook nu ik nog 7,5 weken op dit schip zit." 

Wil je het eerdere interview met Rimke lezen? KLIK DAN HIER!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡