Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Relatie met een ongelovige... Ja of nee?

27 september 2013 Leestijd 2 min

Je kent vast het spreekwoord wel: twee geloven op 茅茅n kussen, daar slaapt de duivel tussen. Zo, dat is even heftig! Het zoeken naar de juiste persoon om je leven mee te delen, is al niet makkelijk. En om een christelijke partner te zoeken die bij je past lijkt soms onmogelijk. Kun je als christen met een ongelovige man of vrouw je leven delen?

Een pittig onderwerp, vind je niet? Misschien zit jij hier ook wel mee. Weet je niet wat je ermee aan moet. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, moeten we in alle eerlijkheid constateren dat een ongelovige vriend of vriendin wel erg lastig is. Je kunt vaak niet goed praten over het geloof en als er straks kinderen komen. Hoe moet het dan? In 2 Korinthe 6 vers 14-16 staat het volgende:
'Vormt geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeen met wetteloosheid, of welke gemeenschap heeft het licht met de duisternis? Welke overeenstemming is er tussen Christus en Belial, of welk deel heeft een gelovige samen met een ongelovige? Welke gemeenschappelijke grondslag heeft de tempel Gods met afgoden?' God zegt dit niet om ons verdriet wil doen. Nee, Hij wil ons juist behoeden, omdat Hij weet dat het best zwaar kan zijn. Natuurlijk is er ook een andere kant. Een relatie met een ongelovige partner geeft natuurlijk ook ruimte om je vriend of vriendin veel te vertellen over Jezus. Er zijn natuurlijk genoeg voorbeelden van relaties met een ongelovige, dan de ongelovige Jezus leert kennen. Zit jij met deze dingen? Praat dan veel met God, je partner, met je ouders, voorganger of iemand anders die je vertrouwt! BEAM is benieuwd hoe jij hier tegenover staat. Wat vind jij? Kun je als christen een relatie beginnen met een ongelovige jongen of meisje? Discussier lekker mee!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕