Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rare gewoontes die alleen in Nederland bestaan

23 juli 2018 · Leestijd 2 min

Ons prachtige kikkerlandje, zo nuchter, zo gewoon. Of nou ja, zijn wij eigenlijk wel zo normaal? Deze Nederlandse “gewoontes” zijn misschien lang niet zo doorsnee al we zouden denken.

1. Hagelslag en muisjes

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Over het algemeen zijn Nederlanders wel bewust met eten bezig. Maar ‘snoep op brood’ is in andere landen niet echt dagelijkse kost (letterlijk, haha). Kijk bijvoorbeeld hoe blij dit Amerikaanse kind is met een hagelslag ontbijt (minuut 3.01)

2. Drop als snoep

Eh nee, ook dit is een regelrechte ramp als je het aan een buitenlander zou vragen. Deze vieze meuk voor de lol eten? No thanks.

3. Altijd zeggen hoe duur iets was

Ja ja, wij Neerlandsche geldwolven kunnen er wat van. Een gekke gewoonte is om áltijd te zeggen hoe duur iets was. “Oh wat een leuk shirtje heb je aan”, reactie: “Thanks! Hij was maar 4 euro!”. Want ja, hoe goedkoper, hoe leuker natuurlijk.

4. Koffiedrinken op een bepaald tijdstip

Pardon? Hier is zelfs een heel tv-programma van gemaakt. Jouw ouders doen dit ook ongetwijfeld. Oh het is 10 uur? Koffie! Jongens het is 20.00, wie wil er koffie?

5. Klagen klagen klagen

Is het lekker weer? Klagen. Regent het pijpenstelen? Klagen. Is het te koud? Klagen. Is iets te duur? Klagen. Is het eten niet zoals bij je moeder thuis? Klagen. Moeten we nog doorgaan?

6. Iedereen feliciteren als iemand jarig is

Waag het eens om bij een verjaardag alleen de jarige te feliciteren en vervolgens iedereen met een zwaai en een ‘jullie ook gefeliciteerd’ af te poeieren. Nee nee, gewoon drie kussen per persoon (wat ook  nog eens ongelooflijk ongemakkelijke situaties teweegbrengt).

7. Fietsen x 1000

Wij Nederlanders doen nou eenmaal álles op de fiets. Naar de supermarkt, op vakantie, naar de maan: voor ons is niets teveel.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡