Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rapper SRVNT (Thomas): “Aan geloof houd ik me vast en dit hoor je terug in mijn muziek”

23 april 2020 · Leestijd 3 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Super vet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Thomas, maar als artiest heet hij SRVNT.

“Rond 2012 ben ik begonnen met rappen. Ik had het op school niet makkelijk. Ik luisterde veel naar muziek, vooral naar rappers zoals Eminem. Zij rappen over hun gevoelens. De teksten gaven me kracht en inspiratie en ik wilde het zelf ook eens gaan proberen.  In mijn muziek wil ik een boodschap meegeven. Ik houd ervan om mensen te inspireren en schrijf meestal over persoonlijke onderwerpen. Als persoon heb ik het een en ander meegemaakt. Zo ben ik heftig gepest, voelde ik mij vaak eenzaam en heb ik er enkele traumatische ervaringen aan overgehouden. Daarnaast zijn mijn ouders ook gescheiden. De emotie van die gebeurtenissen hoor je terug in mijn muziek .”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Naast muziek speelt ook geloof een belangrijke rol in mijn leven. Geloof is waar ik me aan vasthoud en dit hoor je terug in mijn muziek. Als ik iets moeilijk vind, heb ik een enorm houvast aan God. Ook in deze coronacrisis geeft het geloof mij rust, vertrouwen en liefde.”

The Making Off

“In mijn huis heb ik een zelfgebouwde studio. Ik werk samen met een producer. Zo zit ik op dit moment samen met Michael Gabriel van de Rechtstaat in een collectief, genaamd 'the alpha pack.' Met dit collectief maak ik regelmatig muziek. Ik steek veel tijd in mijn muziek, zo weet ik zeker dat er een goede track uitkomt. Om inspiratie op te doen ga ik wel eens samen met mijn vrienden naar een schrijverskamp. Tijdens zo’n schrijverskamp geven mijn vrienden hun mening en inzichten op wat ik heb geschreven, soms verander ik de tekst wel eens naar aanleiding van hun meningen. Het is tof dat zij ook meekijken met mijn muziek, dat voegt iets unieks toe.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Blik in de toekomst

“Het liefst zou ik in de toekomst het hele land doorreizen, op grote podiums willen staan en mensen de tijd van hun leven geven. Ik hoop eigenlijk dat ik altijd creatief mag blijven en altijd muziek mag blijven maken, en dat fulltime. Dat zou ik heel fijn vinden."

En ondertussen werkt Thomas al heel hard aan zijn toekomst in de muziek. Vorige maand heeft hij een nieuwe singel uitgebracht, die vind je hier!

Wil jij nog meer Fresh Tunes artikelen lezen? Klik dan hier!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡