Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rapper Pjotr verovert de Nederlandse hiphop-wereld: “De bijbelteksten in mijn nummers zijn verborgen boodschappen”

2 juli 2021 · Leestijd 4 min

Hij is te horen op de radio, heeft een eigen EP, tourt door het land én is christen. Rapper Pjotr (28) wordt niet voor niets ‘the next big thing’ genoemd door Snelle. Hij schrijft teksten die je raken en is niet bang zijn christelijke identiteit te laten zien. Pjotr: “God is het belangrijkste in mijn leven dus logisch dat Hij een rol heeft in mijn nummers.”

“Als klein jongetje deed ik de rappers die ik op tv zag, zoals Lange Frans, al na. Ik wist toen al dat ik rapper wilde worden en begon mijn eigen teksten te schrijven toen ik 11 was. Die gingen toen nog nergens over. Ik vond vooral dat het een beetje stoer moest klinken net zoals de nummers van alle rappers waar ik naar luisterde. Het eerste liedje dat ik opnam, was op de zolder van een vriend van me. Het was puur voor de lol en klonk echt niet goed haha.”

Kerkraps

“Ik kom uit een christelijk gezin en heb toen ik jong was ook wat teksten voor mijn kerk geschreven. Dan hoorde ik een bijbeltekst of verhaal, en schreef ik daar een nummer over dat ik dan opvoerde tijdens de dienst. Ik heb bijvoorbeeld een keer een rap geschreven over de wapenuitrusting van God. Maar, die nummers moesten wel binnen de kerkmuren blijven.”

Snelle in the picture

“In 2014 leerde ik Snelle en zijn vriendengroep kennen. Hij woonde een dorp verderop en nam me mee naar de studio en naar optredens. Opeens kwam ik in een groep vol creatievelingen terecht die me deden beseffen dat mijn droom om rapper te worden misschien wel uit kon komen. Terwijl ik nog parttime op een school werkte, leerde ik nummers producen en werkte ik aan mijn teksten. De baan die ik had vond ik leuk, maar het was niet mijn droom.”

Door een stuk zekerheid op te geven, leef ik nu afhankelijker te zijn van God

Verborgen boodschappen

“Vroeger was ik bang om mijn christen-zijn naar voren te halen in mijn nummers. Nu schrijf ik heel concreet over God. Mijn teksten gaan over hoe ik in het leven sta en omdat God het belangrijkste in mijn leven is, heeft hij daar ook een rol in. Ik maak niet per se muziek voor christenen, maar mijn christelijke identiteit zal je er sowieso in terug horen. Eigenlijk vind ik het wel tof dat het er niet zo bovenop ligt, maar dat de bijbelteksten die ik gebruik in mijn nummers een soort verborgen boodschappen zijn die je begrijpt als je christen bent. Als ik die nummers schrijf met niet-christelijke producers, hebben we daar hele mooie gesprekken over. Ik hoop dat ik door mijn teksten mensen aan het denken zet.”

Kun jij de christelijke lyrics ontdekken in zijn nieuwste nummer ‘Alleen in weet’?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Keerpunt

“Het keerpunt in mijn carrière was in 2019 toen ik mijn liedje ‘Zonneschijn’ uitbracht. Ik besloot mijn baan op te zeggen en vol voor muziek te gaan. Ik kreeg een platencontract bij Snelle, bracht een single met hem uit en mocht mee op tour. Naast vrienden waren we nu ook zakelijke partners. Ik rap nu het nieuws bij Radio 538, was te horen bij 101 Barz en heb een eigen EP. Het gaat zo goed dat ik rond kan komen van de muziek die ik maak. De ene maand heb ik meer geld dan de andere, maar doordat ik een stukje zekerheid heb opgegeven, leef ik nu veel afhankelijker van God. Dat heeft mijn geloof heel erg versterkt”

101Barz

Ook in Pjotrs nieuwste 101 Barz sessie heeft hij een paar christelijke teksten verstopt. Kun jij ze eruit halen?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je dieper duiken in de wereld van christelijke rappers? Maak hier kennis met de Amsterdamse Jay-Way.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡