Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Hij noemde mij bij mijn naam’

8 april 2023 · Leestijd 4 min

In deze rubriek stellen we bijbelfiguren aan je voor die jij niet mag vergeten. Wie zijn deze mensen? Hoe was hun leven en welke les mogen wij uit hun verhaal halen? Weet jij wie de personage is van dit verhaal? Ik wil je even voorstellen aan..

“Ik kom uit een vissersdorp dichtbij Galilea. Het is echt plek waar ons kent ons. Mijn reputatie is niet altijd goed geweest. Ik stond bekend als de vrouw die psychische problemen had, met veel het bed deelde en zich nooit normaal kon gedragen. Hierdoor heb ik mij vaak erg onzeker gevoeld. Ik werd nagekeken, nageroepen en uitgesloten door mensen in mijn omgeving. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit écht met zelfvertrouwen over straat heb gelopen. Tot die ene dag, toen is alles veranderd.

Volg Mij!

Het was aan het begin van de middag en ik had mijn lichaam niet meer onder controle. Het leek alsof ik werd overgenomen door zeven anderen mensen waar ik niks tegen kon doen. Ik schreeuwde, trilde en gedroeg mij anders dan anderen. Tot dat ik Jezus tegenkwam. Ik had weleens van Hem gehoord, maar meer dan dat ook niet. Toen ik Hem tegemoet liep, riep Hij mij bij mijn échte naam. De naam die niemand van mij weet (behalve m’n ouders). De naam die ik al jaren niet meer heb gehoord, bij die naam riep Hij mij. Ik werd eindelijk gezien voor wie ik écht ben. Geschrokken keek ik Hem aan en dacht ik: hoe weet Hij wie ik ben? Vanaf dat moment weet ik niet meer zoveel, behalve dat ik vanaf de grond weer opstond en na jaren weer voelde dat ik zelf de controle had over mijn lichaam. Ik was bevrijd en weer helemaal nieuw.

Ik heb toen alles achter me gelaten om achter Jezus aan te gaan, écht alles. Mijn enige doel was alleen nog maar om God te behagen. Als dat betekent om alles achter mij te laten en Hem te volgen, dan doe ik dat.

Pionier

Ik weet dat het in die tijd niet normaal was om als vrouw alles achter je te laten en te midden van twaalf andere mannen Hem achterna te gaan. Veel mensen noemen mij daarom ook een pionier, want de eerste vrouw zijn die Jezus volgt, brengt veel roddels met zich mee. Of het mij raakt? Nee! Nu kan het mij niets uitmaken. Mensen hebben jarenlang een duistere kant van mij gezien, maar nu ik voor God leef kan geen leugen mij tegenhouden om Hem te volgen.

Life changing

In mijn leven heb ik veel gezien en meegemaakt. Jezus onschuldig aan het kruis zien, is toch wel één van de dingen dat ik nooit meer zal vergeten. Als eérste Zijn graf leeg te zien én met Hem te praten nadat Hij uit de dood is opgestaan, heeft heel mijn leven op z’n kop gezet. Vanaf dat moment wist ik het zeker: God heeft het laatste woord in ons leven. Waar mensen een punt zetten, daar maakt God een komma van. Dit heb ik vanaf dat moment zonder schaamte aan iedereen verteld.”

Mijn naam is Maria Magdalena en ik ben de eerste vrouw die Jezus volgde en met Hem heeft gesproken toen Hij uit de dood opstond. Ik heb in mijn leven mogen ervaren dat God het laatste woord heeft.

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik raadpleeg God bij alles wat ik doe'

Lees ook over:

Raad jij wie dit Bijbelse figuur is?: ‘Ik raadpleeg God bij alles wat ik doe'

Geschreven door

Merveille

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡