Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Qiang (16) leerde Vrome Vrienden over de hele wereld kennen: “Gebedspunten in de appgroep werden voor mijn neus beantwoord”

21 mei 2021 · Leestijd 3 min

Een paar maanden terug deed Qiang (16) mee aan Vrome Vrienden. Hij kreeg waar hij naar zocht: diepe gesprekken met andere gelovigen en gesprekjes met mensen over hobby’s en passies: “Ik kreeg tips over haarverzorging van een kapper”

[lees hier het eerste interview met Qiang]

“Ik heb in totaal 20 reacties gekregen op mijn oproep, meer dan ik had verwacht! In het begin was het wel moeilijk om al die berichtjes te beantwoorden, maar ik vond het eigenlijk vooral heel leuk dat er zoveel mensen waren die mij interessant vonden. Er waren een paar personen waar ik nu nog steeds contact mee heb via Snapchat of Whatsapp. Ik merk dat het wel moeilijk is in deze tijd om in het echt af te spreken, wat ik ook wel snap. Met een jongen die ook uit China komt heb ik al bijna een keer mee af kunnen spreken! Hij woont in Den Haag, dus het is vooral zoeken wanneer en waar we elkaar ontmoeten. We hebben hele leuke en mooie gesprekken. Hij doet een kappersopleiding en heeft mij zelfs tips gegeven over haarverzorging, hartstikke handig!”

Je leert op deze manier allemaal verschillende mensen kennen

“Ik heb ook een gesprek gehad met iemand die wat ouder is die sinds kort aan origami is begonnen. Dat vind ik leuk om te zien omdat ik dat zelf al wat langer doe en niet veel mensen ken die die hobby delen. Met een ander persoon heb ik gepraat over mountainbiken, weer iemand anders over drummen, en allebei waren juist weer wat verder daarin dan ik. Dat vind ik nou zo mooi aan Vrome Vrienden: je leert allemaal verschillende mensen kennen! Dat is ook waar ik naar op zoek ben in deze tijd. Ik ben heel blij met alle mensen die op mijn berichtje hebben gereageerd.”

Ik werd toegevoegd aan een appgroep met gelovigen over de hele wereld!

“Een van de mensen waar ik nog steeds contact mee heb woont in de Bijlmer, een hele andere plek dan mij woonplaats Veenendaal. Dat vind ik zo interessant! Ik ben dan heel nieuwsgierig hoe zij in het geloof staat, dus daar hebben we veel over gepraat. Het leuke is dat zij voorstelde om mij toe te voegen aan een appgroep met christenen over de hele wereld! Dat was een bijzondere ervaring. Iedereen deelde gebedspunten en hulpvragen, die voor mijn neus werden beantwoord. Ik heb me er zelf niet echt in gemengd, ik vond het vooral heel leerzaam en interessant om al die verschillende verhalen te lezen. En indirect heb ik eigenlijk een aantal antwoorden gekregen op vragen die ik over mijn geloof heb. Een van die vragen waar ik nog wel eens mee worstel is waar God in deze tijd is, met zoveel pijn en problemen. En dan lees je al die inspirerende verhalen van mensen die de heftigste dingen meemaken, maar toch geloven in God. Dat is gaaf!”

Lisa (21) deed net als Qiang een oproepje en kreeg onverwacht veel reacties: “Er waren opeens zoveel mensen die naar me omkeken”. Lees hier verder over haar ervaringen!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡