Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Alexia jarig! 13 jaar in foto's

26 juni 2018 Leestijd 2 min

Hoera! Prinses Alexia is jarig! De tweede dochter van de koning en koningin mag vandaag 13 koninklijke kaarsjes uitblazen. BEAM blikt terug met deze prachtige foto's!

De volledige naam van de prinses is Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Zij werd geboren op 26 juni 2005 in Den Haag. Hiermee werd zij tweede in de lijn van troonopvolging. Een paar maanden later, op 19 november, werd de prinses gedoopt. 

De eerste offici毛le foto's

afbeelding

Hieronder twee kiekjes van kleine Alexia: een uit 2006 (Foto: RVD, Jeroen van der Meyde) en 2008 (Foto: RVD, Robin Utrecht Fotografie).

Naar school!

afbeelding

Als de prinses 4 jaar is, gaat zij naar de Bloemcampschool. Gelukkig is grote zus Amalia ook mee om haar hand vast te houden! (Foto: ANP, Lex van Lieshout)

Fotogeniek

afbeelding

Dat de prinses erg fotogeniek is, blijkt wel uit dit portret dat werd gemaakt toen Alexia 9 jaar was. (Foto: RVD, Jeroen van der Meyde)

Vrije tijd

afbeelding

In haar vrije tijd geniet Alexia van hockey, zingen en gitaar spelen. Ook rijdt ze regelmatig paard, zoals hieronder op Pixie (Foto: RVD, Jeroen van der Meyde).

De middelbare

afbeelding

In 2017 stapt Alexia voor het eerst op de fiets naar de middelbare school. Dit keer zonder de hand van haar zus vast te houden. Vader Willem-Alexander legt de mijlpaal vast! (Foto: RVD, Z.M. de Koning)

Gefeliciteerd, Pap!

afbeelding

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van haar vader, wordt Alexia opnieuw op de gevoelige plaat vastgelegd. Wauw, wat een prachtige prinses! (Foto: RVD, Erwin Olaf)

Gefeliciteerd!

afbeelding

En vandaag viert prinses Alexia dus feest! We hopen dat ze een mooi nieuw levensjaar tegemoet gaat. Hieperdepiep...?

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕