Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paus roept op om tegelijk het Onze vader te bidden: “Samen onze stemmen naar de hemel richten”

24 maart 2020 · Leestijd 3 min

Het Coronavirus is uitgeroepen tot een wereldwijde Pandemie. Bijna elk land heeft maatregelen genomen. In Italië spreken ze op dit moment van een complete lockdown. Mensen die in Italië de straat opgaan zonder een geldige redenen, hebben de kans flink beboet te worden. In deze tijd vol van onzekerheid en angst, komt Paus Franciscus met het idee om op 25 maart om 12:00 het Onze Vader te bidden, samen met Italië en de rest van de wereld wil hij zo om hulp vragen bij God.

“In deze dagen van beproeving, terwijl de mensheid voor de bedreiging van een pandemie beeft, wil ik alle christenen voorstellen gezamenlijk hun stem naar de hemel te richten”, zei Paus Franciscus zondag tijdens het wekelijkse Angelusgebed dat via internet werd uitgezonden.

Aankomende woensdag 25 maart bidt ook christelijk Nederland mee met het Onze vader. Je kunt het gebed, de voorbereidingen en de uitleg hiervan op de webiste EO.nl/samengeloven volgen. Vooraf en na afloop kun je hier meekijken, meebidden en meeluisteren.

Extra informatie: Angelusgebed en het Onze Vader

Het Angelusgebed is een katholiek gebed dat van oudsher drie keer per dag gebeden wordt. Om zes uur 's morgens, twaalf uur 's middags en zes uur 's avonds.  De paus riep tijdens het Angelusgebed alle kerkelijke leiders en christenen over de hele wereld op om mee te doen en samen hardop het Onze vader te bidden. De bedoeling is dat om precies 12:00 gezamenlijk ‘het gebed dat Jezus, onze Heer, ons geleerd heeft’ uitgesproken wordt kondigt de Paus aan.

Urbi en Orbi

Het ‘onze vader’ wordt in heel veel kerken én op het balkon van het lege Sint-Pietersplein uitgesproken. Naast dit gezamenlijke gebed wordt er op vrijdag 27 maart om 18:00 ook het Urbi en Orbi uitgesproken. Dat is een hele bijzondere gebeurtenis. Normaal gesproken wordt deze pauselijke zegen voor de stad(urbi) Rome,en de wereld(orbi) alleen met Kerstmis en Pasen uitgesproken.

Bron: Nederlands Dagblad, Wikipedia

Zit jij thuis en heb je niet zoveel te doen? Lees hier de 3 thuisblijftips van Jurjen ten Brinke.

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡