Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Patrick (18): 'Ik was zo klaar met het pesten, dat ik hem knock-out sloeg'

9 september 2022 · Leestijd 3 min

Jarenlang gepest worden, het brak de 18-jarige Patrick op. Drie jaar lang werd hij elke dag getreiterd door een jongen op school. “Iedereen vond hem eng, maar op mij had hij het echt gemunt.”

Kast

“Het begin van mijn schooltijd was leuk, ik had een gezellige klas, maakte vrienden. Ik weet nog dat ik toen dacht: ‘De middelbare is zo erg nog niet!’ Tot Dennis bij ons op school kwam. Dennis was altijd sfeerbepalend, als hij binnenkwam werden mensen meteen stiller. Hij was ook nogal een verschijning, hij ging veel naar de sportschool. Echt een kast. Dat werd op een gegeven moment ook zijn bijnaam.”

De helft

“Iedereen was een beetje bang voor Dennis, waardoor veel mensen stoer deden zodra hij er was. Op die manier kreeg hij een grote vriendengroep achter zich, hoewel je het nauwelijks vrienden kan noemen. Dennis had het altijd op mij gemunt. Misschien omdat ik de helft van zijn formaat ben.”

Blauw oog

“Jarenlang ben ik door hem gepest. Hij kleineerde me waar zijn vrienden bij waren, noemde me ‘baby born’ en zij dat ik dwerggroei had. Soms gooide hij mijn tas leeg in het midden van de aula. En zijn vrienden maar lachen. Op een gegeven moment werd het zelfs fysiek. Hij wachtte me op na school, duwde me van mijn fiets en heeft me zelfs een keer een blauw oog geslagen.”

Terugvechten

“Bij die laatste gebeurtenis knapte er iets in mij. Ik voelde ineens een soort oerdrang dat ik terug moest vechten. Vrienden waarschuwden me, zeiden dat ik zou verliezen, of dat ik beter eerst op een vechtsport kon gaan. Daar had ik geen zin in, ik was boos genoeg om Dennis aan te kunnen.”

Zwart voor de ogen

“Een week later was het zover. Dennis pakte mijn tas, ritste hem open en terwijl hij me uitdagend aankeek, gooide hij de inhoud op de grond. Ik sprong van mijn stoel en schreeuwde: ‘Jij en ik, nu naar buiten!’. Zijn vrienden begonnen te lachen, maar ik was woedend. Grinnikend liep Dennis achter me aan naar buiten. Daar stonden we even tegenover elkaar, zijn vriendengroep achter hem, de mijne achter mij. ‘Wat is er baby born, heb je nog geen flesje gehad?’, zei hij. Het werd zwart voor mijn ogen en ik sloeg hem keihard op zijn kaak.”

Knock-out

“Wat er toen gebeurde, had niemand zien aankomen. Dennis zakte in elkaar, hij ging knock-out! Mijn vrienden begonnen te juichen. Een paar weken later ging Dennis van school, ik heb nooit meer iets van hem gezien. Het was misschien niet helemaal de juiste manier, maar stiekem ben ik best trots op die dag.”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt deze je bekend voor? Lees hier het bijbelverhaal. 

Ex-deelnemer Married At First Sight is woest: “We hadden een deal!”

Lees ook over:

Ex-deelnemer Married At First Sight is woest: “We hadden een deal!”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡