Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Overvallen juwelier over daders: “Ik bid of God hun zonden wil vergeven”

25 november 2020 · Leestijd 2 min

Bont en blauw doet juwelier Daniël Kleen zijn verhaal. Vorige week werd zijn juwelierszaak in Katwijk overvallen door twee gewapende jongens. Ondanks de zestien hechtingen in zijn hoofd en een gebroken knie, kan de juwelier zeggen: “God is een machtig beschermer!”

Op klaarlichte dag bestormen twee jongens van 22 en 27 jaar de juwelierszaak van Daniël Kleen, terwijl ze ‘Dit is een overval!’ schreeuwen. De een heeft pistool in zijn handen, de ander een mokerhamer. De juwelier grijpt een stoel en rent met de poten van zich af naar een van de overvallers. “Het eerste wat in me opkwam, was dat kwaad verdrijven,” blikt Kleen terug in een interview met Omroep West. “Ik had geen haatgevoelens tijdens de overval, ik wilde ze alleen maar wegdrijven.” In zijn aanval wordt de juwelier meerdere keren met de hamer op zijn hoofd geslagen.

Tekst loopt door onder de video:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tegen Omroep West zegt de juwelier het als een wonder te zien dat het zo gelopen is. “Het heeft zo moeten zijn. Anderen spreken van geluk, maar ik ervaar dat anders. Ik leef vanuit het besef dat God een machtig beschermer is.” In een interview met RTL Nieuws vult hij dit aan met: “Ik geloof dat er geen haar van mijn hoofd zal vallen zonder de wil van mijn Hemelse Vader.” Als de verdachten naar Kleen toe zouden komen en om vergeving zouden vragen, wil het slachtoffer hen ‘van harte een hand geven’.

Bron: Omroep West, RTL Nieuws

Kijk ook: "De moeder van de vrouw die ik vermoordde heeft me vergeven"

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡