Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Egberts ouders accepteren zijn vriendin niet: ‘Een zonde tegen ons en God’

26 juli 2022 · Leestijd 4 min

Als Egbert en Ayla elkaar via Snapchat leren kennen, hebben ze al gauw door dat er meer speelt dan alleen vriendschap. Na een paar maanden over en weer ‘snappen’, spreken ze voor het eerst af. “Het voelde als liefde op het eerste gezicht en we passen zo goed bij elkaar!” Maar de ouders van Egbert denken daar heel anders over…

“Al in het begin dat Ayla en ik contact kregen, kwam ik erachter dat ze niet christelijk is opgevoed. We hadden het weleens over de bijbel of de kerk en Ayla stond er altijd positief in. Hierdoor had ik het idee dat dit geen groot probleem zou worden”, vertelt Egbert. “Toen ik thuis voor het eerst vertelde over Ayla, had ik dus niet verwacht dat mijn ouders zo zouden reageren.”

Een onmogelijke relatie

“Mijn ouders begrepen niets van mijn relatie met Ayla en vonden dat ik zondig bezig was tegenover hen, maar ook voor God. Dat vond ik erg lastig en pijnlijk om te horen, want ik was juist heel blij dat ik haar had leren kennen. Ik zie het totaal niet als zonde en hoop juist dat ik Ayla iets kan laten zien van het geloof. Maar mijn ouders bleven volhouden dat het een onmogelijke relatie was.”

Hoe heb je het lef om thuis te komen?

“Sinds een paar maanden hebben Ayla en ik officieel een relatie en een tijdje terug wilde ik een weekendje bij haar logeren. Mijn ouders waren daar fel op tegen en verboden mij om bij haar te slapen. Ik was het daar absoluut niet mee eens en ging stiekem toch naar haar toe. Op zondagavond kwam ik thuis en mijn ouders waren woest. Mijn vader zei: “Hoe heb je lef om thuis te komen?”

“In de dagen daarna vermeden we het onderwerp ‘Ayla’ en ging alles z’n gangetje. Dat voelde voor mij heel vreemd, want ik miste de mogelijkheid om mijn blijdschap voor Ayla te delen met mijn ouders. Gelukkig heb ik genoeg vrienden die mij wel begrijpen en heel blij voor me zijn.”

Eerste ontmoeting

“Ondanks dat mijn ouders niet achter mijn keuze voor Ayla staan, is ze wel welkom bij ons thuis. Maar ik durfde haar lange tijd niet uit te nodigen, want ik was bang dat mijn ouders een preek zouden geven over christelijke leefregels of moeilijke verhalen uit de bijbel. Nu mijn ouders al een tijd hebben kunnen wennen aan het idee, wil ik haar volgende week uitnodigen. Een spannend moment voor mijn ouders, Ayla en mijzelf, maar ik hoop dat ze inzien dat we echt bij elkaar passen.”

Ik nam Ayla mee naar de EO-Jongerendag en ze vond het super gaaf!

“Gelukkig is Ayla er vrij nuchter onder, maar ik merk wel dat haar visie op het christelijk geloof een knauw heeft gekregen. Daarom vond ik het geweldig dat we samen naar de EO-Jongerendag zijn gegaan. Ayla vond het supergaaf om te zien dat er zoveel jongeren samenkwamen om dezelfde God te aanbidden. Ondanks dat mijn ouders niet volledig achter de EO-Jongerendag staan, vonden ze het wel mooi dat Ayla mee ging. Het zijn kleine stapjes, maar ik geloof dat God ons hierin blijft steunen.”

Tijd en gesprek

“Ik snap dat mijn ouders erg moeten wennen en niet altijd begrijpen dat ik voor Ayla heb gekozen. En ik wil mijn ouders tijd geven om haar beter te leren kennen. Door samen met ze in gesprek te gaan, hoop ik dat ze inzien dat we bij elkaar horen. Dan hoeven we bepaalde onderwerpen niet meer te vermijden, maar kan ik vrijuit vertellen hoe blij ik met Ayla ben.”

*Egbert en Ayla zijn in verband met privacyredenen niet het stel op de foto

Een christen en ongelovige op een kussen, slaapt daar de duivel tussen? Dit denken jullie!

Lees ook over:

Een christen en ongelovige op een kussen, slaapt daar de duivel tussen? Dit denken jullie!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡