Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Campingconferenties en avondmaalpakketten: dit wordt Opwekking 2021

3 februari 2021 · Leestijd 3 min

Het thema is bekend (het komt door ZIJN naam) en de datum is geprikt (22 tm 24 mei). De 50ste editie van pinksterconferentie Opwekking begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Maar hoe gaat het grootste christelijke evenement van Nederland er dit jaar uitzien? Directeur van stichting Opwekking Ruben Flach lichtte een tipje van de sluier op in een interview bij GrootNieuwsRadio.

Eén ding is zeker: het gaat door. Opwekking is al druk in de weer om in te schatten wat er mogelijk zal zijn eind mei. Omdat er nog niks zeker is, hebben ze verschillende mogelijke situaties uitgewerkt. De conferentie zal sowieso live te volgen zijn via je beeldscherm. “We werken aan een digitaal platform waarbij je in een virtuele tent terecht komt. Hier kun je kiezen tussen de verschillende programma’s van opwekking en de partners”, vertelt Ruben. “De ochtenddiensten zullen de samenkomsten zijn van de grote tent, dus voor de volwassenen, en de avonddiensten worden verzorgd door het jongerenprogramma.

Miniconferenties

Stel dat de regels het tegen die tijd toelaten om met meerdere mensen samen te komen, dan zou je dit jaar misschien ook op het Opwekking terrein kunnen rondlopen om de diensten live bij te wonen. “We weten dat het niet reëel is om met 50.000 man op het sing-in terrein te staan, maar misschien tegen die tijd wel met 4000. Er zullen dan geen tenten zijn, maar alles is in de open lucht en op veilige afstand. We gaan het echt proberen corona-proof te doen”, vertelt Ruben. “Omdat er maar weinig mensen op het terrein mogen, hebben we bedacht om door het hele land mini-conferenties te houden. We hopen dat mensen in hun kerk of op campings bij elkaar kunnen komen zodat er door het hele land kleine pinkstervuurtjes aangestoken kunnen worden.”

Thuispakketten

Dan is er nog een laatste verrassing die de Opwekking heeft bedacht: thuispakketten. “Als hoogtepunt willen we zondagochtend met elkaar het avondmaal vieren. Mensen door het hele land kunnen een pakket aanvragen waar niet alleen een programmaboekje en jongerenmagazine in zitten, maar ook een kant-en -klaar avondmaalcupje. Ik hoop dat in een tijd die zo uitzichtloos is, waar zoveel dingen omvallen en mensen geliefden zijn kwijtgeraakt, dat we als kerk, een getuigenis kunnen zijn in het land dat er hoop en perspectief is. Dat als de Heilige Geest je hart vervuld, er een ander soort vreugde in je leven komt die boven alles uitkomt.”

Wil je het hele item horen van GrootNieuwsRadio? Klik dan hier.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡