Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op vakantie met de trein: dit zijn de 10 beste bestemmingen in Europa

5 juli 2022 · Leestijd 3 min

Bijna is het zover! Vakantie. Klimaatjunkies, avonturiers en budgetreizigers opgelet. Dit zijn de top tien vakantiebestemmingen met de trein in Europa.

1. Barcelona, Spanje (12 uur reizen vanaf Amsterdam)

Zon, shoppen, natuur, ontelbaar veel eettentjes én een strand. Barcelona heeft alles wat je vakantie nodig heeft. Met de trein ben je binnen 12 uurtjes in het centrum van de Spaanse kustplaats.

Met de trein naar Barcelona
2. Lissabon, Portugal (24 uur reizen vanaf Amsterdam)

Het is even reizen, maar dan heb je ook wat. Lissabon, de hoofdstad van Portugal telt bijna drie miljoen inwoners. In deze stad zijn twee dingen heel belangrijk: eten en kastelen. Zeg nou eerlijk… dat klinkt goed.

Met de trein naar Lissabon
3. Berlijn, Duitsland (7 uur reizen vanaf Amsterdam)

In deze stad is altijd wat te doen. De hoofdstad van Duitsland is ideaal wanneer je dol bent op geschiedenis, cultuur en… bier. Je hebt het niet van ons, maar in Duitsland mag je al drinken vanaf je zestiende. Binnen 7 uur met de trein ben je in hartje Berlijn, dus ook leuk voor een weekendje weg.

Met de trein naar Berlijn
4. Rome, Italië (17 uur reizen vanaf Amsterdam)

Natuurlijk kan deze stad niet ontbreken in dit lijstje. Pizza, pasta en heel veel Vespa’s, in Rome kun je er niet omheen. Hier kan je jouw vakantie helemaal inrichten zoals je dat zelf wilt. Genoeg betaalbare campings, Airbnb’s en hotels in de buurt. Dus waar wacht je nog op?

Met de trein naar Rome
5. Parijs, Frankrijk (3 uur reizen vanaf Amsterdam)

Oui, oui, oui, Paris. De stad van de liefde. Samen met de trein naar de Franse hoofdstad, echte couple goals.Even knipperen met je oogjes en je staat voor de Eiffel toren. Er is meer dan genoeg te doen in Parijs om je een hele vakantie te vermaken.

Met de trein naar Parijs
6. Praag, Tsjechië (12 uur reizen vanaf Amsterdam)

Heb je een klein budget? Deze stad is spotgoedkoop. Inflatie is een b*tch, maar in Tsjechië kun je nog voor twee tientjes met duizend mensen uiteten. Naast goedkoop eten is Praag ook nog eens supergezellig. Zeker de 12 uur reizen waard.

Met de trein naar Praag
7. Venetië, Italië (20 uur reizen vanaf Amsterdam)

In deze heerlijke stad, ontkom je niet aan het Italië gevoel. Schepijs, lasagne en koffie on point. Met de trein ben je in 20 uur in Venetië. Je reis gaat via Parijs én Milaan, hoe leuk is dat!

Met de trein naar Venetië
8. Split, Kroatië (24 uur reizen vanaf Amsterdam)

Je moet er iets voor over hebben, maar met twee dagen treinreizen ben je in de kustplaats Split in Kroatië. Deze stad is een Walhalla voor strandliefhebbers. Zie je jezelf al zitten met een (virgin) cocktail aan de Adriatische zee?

Met de trein naar Split
9. Stockholm, Zweden (20 uur reizen vanaf Amsterdam)

Niet persé gelijk de eerste gedachte bij een zomerse bestemming, maar Stockholm in Zweden is zeker de moeite waard. Binnen 20 uur geniet je van de originele Zweedse IKEA balletjes. Voel die vibe

Met de trein naar Stockholm
10. Brussel, België  (2,5 uur reizen vanaf Amsterdam)

Het voelt als een thuiswedstrijd. Met nog geen ander halfuur reizen ben je midden in de hoofdstad van België. Manneke pis en het hoofdkwartier van de EU. In Brussel verveel je je niet. Zo’n snelle rit is overigens heerlijk voor je portemonnee. Voor minder dan vijftig euro kan je heen en weer.

Met de trein naar Brussel

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡