Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ook als ik het gevoel heb dat het voorbij is, kan God zo met mij doorgaan”

30 mei 2019 · Leestijd 2 min

Op EO-Jongerendag komen christelijke jongeren van alle soorten en maten samen om onze God groot te maken! Ondanks onze verschillen, worden we verbonden door de liefde van en voor God en de bijbel. Wij vroegen EOJD-bezoekers wat hun favoriete bijbeltekst is en waarom. Vandaag lees je het antwoord van Lisa.

“Ik heb niet echt een favoriete Bijbeltekst, er zijn wel Bijbelverhalen die ik heel tof vind. Ik vind het heel mooi dat in het Oude Testament verhalen soms afgelopen lijken, maar later dan toch weer doorgaan. 

Het is misschien niet een heel vrolijk voorbeeld, maar toen Jozua het beloofde land in ging gaf God hem de opdracht om de stammen die daar woonden te doden. Eén van die stammen hoorde dat en besloot een deal te maken met Jozua, waardoor hij ze niet aan zou vallen. Jozua had niet door dat het één van de stammen die hij aan moest vallen was en stemde in met de deal, zonder te overleggen met God. God was daardoor teleurgesteld, maar Jozua moest zich wel aan die afspraak met de stam houden. Dat leek het einde van dat verhaal, maar jaren later heeft koning Saul alsnog die stam vermoord. Toen bracht God hongersnoden, omdat Saul de deal die Jozua met de stam gemaakt had, had gebroken.

Ik vind het mooi als Bijbelverhalen doorgaan terwijl je denkt dat ze al zijn opgehouden. Dat doet me denken aan mijn eigen leven; ik weet ook niet wanneer mijn verhaal eindigt. Ook als ik gevoel heb dat iets voorbij is, kan God zo met mij doorgaan.”

Beeld: Yentl Slik

Geschreven door

Iris

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡