Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onzeker door Instagram: "Ik heb alle spiegels weggedaan"

15 mei 2018 · Leestijd 2 min

Iedereen lijkt het perfecte leven te hebben. En ook nog het perfecte lijf. Instagram kan leuk zijn, maar je ook onzeker maken. Lize (15) heeft daar ook last van: “Ik wil mezelf niet steeds zien en heb mijn spiegels weggedaan”

"Door de spiegels werd ik onzeker"

“De mensen op Instagram die veel volgers hebben, hebben allemaal een slank figuur, merkkleding en zijn gewoon ontzettend leuk en knap. Ik vind het leuk om hen te volgen, maar ik merk ook dat het me onzeker maakt. Als ik net Instagram heb bekeken en mezelf even later in een spiegel aankijk, zie ik een mollig figuur met kleren, waardoor ik nogal wat weg heb van een aardappelzak. Dit is dan ook de reden dat ik alle spiegels in mijn slaapkamer heb weggedaan. Ik kon er niet langer tegen. Ik werd onzeker.

Een foto posten op Instagram is best even een proces. Ik zoek op mijn telefoon of ik nog een mooie foto van mezelf heb en vraag ook weleens aan vriendinnen of zij er toevallig één van me hebben. Meestal plaats ik mijn foto’s met een zwart-wit filter, die vind ik het mooiste. Net nadat ik een foto heb gepost, houd ik goed in de gaten of ik veel reacties en likes krijg. Als het er niet genoeg zijn, verwijder ik de foto weer. Blijkbaar stond ik er dan toch niet leuk op, dus kan ik die post maar beter wissen.

Ik heb al wel bedacht dat ik Instagram van mijn telefoon zou kunnen verwijderen. Toch is de verleiding om af en toe te kijken echt te groot. Ik vind het belangrijk om bij te houden waar iedereen mee bezig is en daar heb ik Instagram toch wel voor nodig.”

Dit interview komt uit Webwijs, een boekje dat ouders helpt om social media beter te begrijpen. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡