Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ongestelde Vragen aan Ridder van Kooten: “Welke YouTuber vind je het slechtst?”

5 november 2019 · Leestijd 4 min

BEAM zet zich deze week in voor in voor maandverband voor meiden in Tanzania. Hierbij gaan we ELKE WERKDAG live op Instagram om 16:00 om een BN’er het hemd van het lijf te vragen. Als ze niet willen antwoorden: doneren! We trapten af met Ridder van Kooten en vroegen hem naar zijn grootste geheimen.

Lees hier waarom we geld inzamelen en hoe het werkt! 

Op de allereerste actiedag beginnen we gelijk goed en gaan we live op Instagram met Ridder van Kooten. Ridder is acteur en zanger en je kunt hem onder andere kennen van SpangaS en Brugklas. Voor elk antwoord dat hij niet wil beantwoorden doneert hij 7 euro. 1 onbeantwoorde vraag is dus al genoeg om 2 meiden aan maandverband te helpen!

Joram: Je hebt natuurlijk veel verschillende projecten gedaan. Op tv, voor films, in musicals, je doet het allemaal. Is er een project waar je achteraf spijt van hebt?

Ridder: “Ja, ik ben ooit overgehaald om te gaan vloggen. Ik heb dat een tijdje gedaan maar achteraf vind ik het wel een beetje dom. Het was echt niet mijn ding. Als het goed is staan de vlogs zelfs nog online, haha. Van de andere projecten waar ik aan heb meegedaan heb ik gelukkig geen spijt!"

Ik heb een gênante oude foto van jou opgezocht. Doneer je of mogen wij het online zetten?

"Hahaha, hoe gênant is het? Echt wel heel gênant hè? Ik doneer wel. App je me zo de foto? Nu ben ik wel heel benieuwd."

Hoeveel selfies maak jij op een dag?

"Er zijn heel veel dagen waarop ik geen selfies maak, maar als ik het wel doe zijn het er meestal ongeveer 6. Zolang duurt het voordat ik een goede heb."

Wat is jouw meest beschamende moment in het openbaar?

"Hmm, even nadenken of het handig is om te vertellen. Het was in Londen, mijn toenmalige vriendin had een vlucht later genomen dan ik en kwam later aan. Ze wilde zich nog even omkleden, dus ging naar een toilet toe. Ik ging zelf ook nog even naar het toilet. Toen ze klaar was, liepen we samen verder langs een vol terrasje. Ineens kwam er een jongetje aanrennen met een bh in zijn handen ‘Hee, deze ben je vergeten!’ Ze was hem natuurlijk vergeten na het omkleden, maar het terras dacht net wat anders…"

Wat is jouw grootste, meest gênante geheim?

"Dat ga ik jou natuurlijk niet vertellen! Doneren."

Wat is je allergrootste aankoop ooit?

"Ja hier heb ik eigenlijk een heel saai antwoord op. Toen ik ging verhuizen heb ik veel dure spullen gekocht, zoals bijvoorbeeld een koelkast, dus dat is waarschijnlijk mijn grootste aankoop ooit."

Welke negatieve opmerking van een persoon zal je altijd bijblijven?

"Ik was 14 en ik ging op een soort musicalkamp. Een grote musicalster gaf les en ik moest een stukje voor hem zingen. Ik vond het heel spannend en het ging niet zo goed. Hierop zei hij - waar iedereen bij was - ‘Ridder, je hebt niet echt een wereldstem.’ Dit is me altijd bijgebleven omdat ik me er toen zo rot over voelde. Deze ster heeft ook nog gezegd dat hij mijn naam stom vond. Dus, als ik ooit een prijs voor musical win bedank ik hem!"

Wat is je meest belangrijke materiële bezit?

"Haha, dat is echt gênant. Doneren!"

Je MOET kiezen: acteren of presenteren?

"Doneren!"

Welke YouTuber vind je het minst getalenteerd: Kaj van der Voort, Enzo Knol, Marije Zuurveld of Holly Brood?

"Dit is echt een hele stomme vraag! Doneren natuurlijk. Ik heb wel iemand in m’n hoofd, ik zou het wel weten, maar ik ga het niet zeggen."

De allerlaatste vraag alweer: hoeveel geld verdien je?

"Haha, ook doneren. Ik hou er niet van om over geld te praten en ik moet ook zeggen dat ik het niet helemaal precies weet. Ik doe veel verschillende projecten dus het is lastig bij te houden hoeveel het precies is."

De eindstand is: 42 euro voor Tanzania! Dankjewel Ridder!

Wil jij ook doneren? Klik hier!

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡