Maandverband - BEAM

Meiden in Tanzania worden tijdens hun ongesteldheid als besmet en vies gezien. Het taboe op menstruatie is groot. Daarom spaarde BEAM in de week van 4 t/m 8 november samen met jou voor wasbaar maandverband. Drop je uurloon!

Op maandag 11 november kwam Lilian Michael - landendirecteur van Dorcas in Tanzania - het opgehaalde geldbedrag in onvangst nemen. Ze was blij verrast: "Met dit bedrag kunnen we heel veel meiden in Tanzania helpen om gewoon elke dag naar school te gaan, ook als ze ongesteld zijn. Als ze ongesteld worden hoeven ze niet meer te stoppen met studeren maar kunnen ze naar school blijven gaan en op een volwassen leeftijd, als ze daar zelf klaar voor zijn trouwen." BEAM deed deze actieweek samen met EO Metterdaad en Dorcas. Namens ons allemaal: Heel hartelijk bedankt! 

Wil je ook na deze actie dit project nog financieel steunen? Maak je bedrag dan rechtstreeks over naar EO Metterdaad ovv BEAM Maandverbandactie: NL88INGB0000300300.

Toelichting

BEAM kwam in de week van 4 -10 november samen met EO Metterdaad op voor meiden in het noordoosten van Tanzania. Het land is bijna 22 keer zo groot als Nederland en 36% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Veel meisjes in Tanzania krijgen geen voorlichting over ongesteldheid. Er rust een groot taboe op menstruatie, waardoor er weinig kennis, voorlichting en materiaal is. De eerste keer komt dan ook vaak als een verrassing. Mwanahawa: “Ik voelde iets raars in mijn buik en ontdekte even later bloed in mijn rok. Ik wist niet wat er aan de hand was. Ik wilde niet dat iemand het zag, dus verstopte ik mijn rok.”