Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Omega Code: een plons in het snotbad!

17 april 2018 Leestijd 2 min

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd. Van zingen met Elly en Rikkert tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Vandaag gaan we het hebben over Omega Code. De spannendste kinderbijbelquiz van Nederland. Ken jij het nog?

Woorden raden, fietsen, stenen gooien, snotbakzwemmen en in een donkere grot de uitgang vinden. In Omega Code gebeurde van alles. Voor dit spannende spel waarin een held uit de Bijbel een half uur centraal stond, bleef jij thuis. Het blauwe en rode team streden dapper tegen elkaar om de code te kraken. Bij elke opdracht kon het team een aantal sleutels verdienen, die ze uiteindelijk nodig hadden om de code te kraken. Het snotspel gaf het team de kans om zich extra te bewijzen. Hier kon je maar liefst zeven sleutels winnen als je de vraag goed beantwoorden en iemand zo diep mogelijk in het snotbad kreeg. Jij zat bij elke minuut gespannen in je stoel. Zou het rode of blauwe team dit keer winnen? Het team met de meeste sleutels mocht de kluis kraken, voordat de vraag: ‘Wat is de Omega Code die bij het verhaal hoort?’ werd gesteld.

Omega Code

Omega Code was een spelshow waarin een held uit de Bijbel centraal stond. Herman Wegter was van 2006 tot 2008 presentator van deze quiz. Later nam Klaas van Kruistum het stokje over. Na elk spel vertelde Ben Ketting het Bijbelverhaal over de held waar de quiz omdraaide. Ben speelde zelf de hoofdpersoon in het verhaal. In het eerste seizoen was het spelverloop van Omega Code anders. In de fragmenten van de Bijbelverhalen werden rebusjes opgelost die samen de Omega Code vormden. Elke spelronde viel een familielid naar keuze van het andere team af, als er iemand verloor. Het team dat het PingPongPruimen won, mocht de Omega Code zeggen. Dit spelverloop werd tot seizoen 2 gebruikt. In totaal heeft de Omega Code 77 afleveringen gedraaid. In 2009 stopte Omega Code. Wordt het geen tijd voor een 78e aflevering?

Wil je meer nostalgie? Klik dan hierrrr!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕