Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nova (20) kreeg drugs in haar drankje: 'Het laatste dat ik weet, is dat ik het heel warm had'

28 februari 2022 · Leestijd 3 min

Het is één groot feest nu de clubs weer open zijn. Eindelijk weer hele avonden losgaan en dansen met je vrienden. Iets mooiers is er toch niet? Dat dacht Nova (20) ook, totdat zo’n heerlijke avond in een nachtmerrie veranderde: ze werd gedrogeerd. “Hij legde een arm om me heen om ongemerkt drugs in mijn drankje te doen.”

Nova weet precies wie de dader is die haar heeft gedrogeerd. Hij viel haar namelijk al voor die verschrikkelijke avond lastig: “Ik werkte achter de kassa bij een supermarkt waar hij vaak kwam. Het viel me al op dat hij altijd bij mij aan de kassa kwam en dan flirterige opmerkingen maakte. Ik zocht er verder niks achter, want het was nog allemaal heel onschuldig en ik ging helemaal niet in op zijn flirtpogingen.”

Ongemerkt

Met een groep vriendinnen gaat Nova uit. Het is gezellig, maar dan ziet ze de jongen van de supermarkt in haar ooghoek. Er is oogcontact en hij komt naar haar toe. “Ik weet nog dat hij een arm om mij heen legde, maar ik heb nooit doorgehad dat hij toen drugs in mijn drankje deed. Ik weet het nu, omdat ik me niks meer kan herinneren vanaf dat moment. Het laatste wat ik weet, is dat ik het heel warm had en me dromerig voelde. Daarna wordt het zwart. Mijn vriendinnen hebben we later verteld wat er allemaal is gebeurd.”

Hij zei dat zijn huis dichtbij was en dat ik daar kon blijven slapen

Blackout

De rest van de avond wordt Nova achtervolgd door de jongen die iets in haar drankje heeft gedaan. “Volgens mijn vriendinnen zijn we naar buiten gegaan, omdat ik het heel warm had, maar eenmaal buiten kreeg ik het weer ijskoud. De jongen was er natuurlijk ook en bood me zijn jas aan. Daarna vertelde hij dat zijn huis heel dichtbij was en stelde voor dat ik daar wel kon blijven slapen om bij te komen. Gelukkig zijn mijn vriendinnen elke minuut bij me gebleven en hebben ze me niet zomaar weg laten gaan. We zijn met z’n allen naar huis gefietst, dus gelukkig is het goed afgelopen. Ik ken namelijk ook meiden die minder geluk hebben gehad.”

The day after

“Toen ik de volgende ochtend in mijn eigen bed wakker werd, kon ik me dus niks meer van de avond herinneren. Ik voelde me leeg en totaal niet mezelf. Die jongen had wel mijn Snapchat en heeft nog geprobeerd me op die manier uit te vragen, maar ik ben daar niet op ingegaan. Ja, ik kom hem nog wel eens tegen, maar ik heb hem nooit meer gesproken. Als ik nu uitga, let ik extra goed op. Ik hou mijn hand over mijn drankje en drink niet te veel. Het helpt ook wel dat ik nu een vriend heb waar ik de hele avond bij sta. Ik laat me zoiets niet nog een keer overkomen.”

Dit gebeurt er als je wordt gedrogeerd: ‘De politie moest mijn ouders midden in de nacht bellen’

Lees ook over:

Dit gebeurt er als je wordt gedrogeerd: ‘De politie moest mijn ouders midden in de nacht bellen’

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡