Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Norberkys (22) had corona: “Ik dacht dat ik dood ging, maar leerde een belangrijke les”

4 juni 2021 · Leestijd 4 min

Norberkys (22) kwam begin dit jaar in het ziekenhuis te liggen door heftige bijwerkingen van het coronavirus. Ze heeft het wonderlijk genoeg overleefd, maar haar geloof werd op de proef gesteld: “Ik zag mijn handen paars worden door zuurstoftekort en mijn vertrouwen op God was totaal weg..."

“Begin dit jaar werd ik positief getest op het coronavirus. Op zondag 24 januari kon ik 's nachts plots niet goed meer ademen. Ik voelde dat mijn kracht minder werd. Op een gegeven moment zag ik dat mijn lichaam paars werd en wilde ik de handdoek in de ring gooien. Ik dacht: ‘dit is het dan.’ Juist op het moment dat ik dat dacht, kreeg ik opnieuw kracht. Ik zag hoe mijn moeder mijn kamer binnenkwam, haar mondmasker afdeed en bij mij ging zitten. Door haar omhelzing besefte ik dat God bij me was om voor me te zorgen en dat Hij me de kans wilde geven om te blijven leven.”

Mijn moeder is mijn held zonder masker

“Dat mijn moeder bij me kwam zitten, liet mij zien wat grenzeloze liefde is. Zij gooide de handdoek niet in de ring, zelfs niet op het moeilijkste moment. Mijn moeder behoort tot de risicogroep, maar toen ze me zo zag, dacht ze aan haar zieke dochter en niet aan de kans dat ze zelf ook besmet zou kunnen raken. Het was geen logische en misschien ook geen verstandige keuze om bij me te komen zitten, maar ze voelde gewoon dat ik die aandacht nodig had. Ik voelde de opofferende liefde van God in de omhelzing van mijn moeder. Zij is mijn held zonder masker, letterlijk en figuurlijk.”

In jouw zwakheid ben ik sterk

“Ik heb veel geleerd van dat spannende moment. Wij mensen denken vaak alles onder controle te hebben, zowel fysiek als mentaal, maar dit is niet altijd zo. Ik ben christen en heb altijd al vertrouwen gehad dat God mij zou beschermen als me iets zou overkomen. Na mijn positieve test stond ik er ook zo in, ik wist dat God me kon genezen. Maar op het moment dat ik echt niet meer kon ademen, was dat vertrouwen even helemaal weg. Ik dacht echt dat ik het niet zou overleven. Het is een moment waar ik nog vaak aan terugdenk. Ik zie dit als een ‘zwak’ moment, maar ik weet dat God juist zegt: ‘In jouw zwakheid ben ik sterk’, of in een andere vertaling: ‘Ik versterk mezelf in jouw zwakheid.’ Dat gebeurde op dat moment bij mij en dit probeer ik nu ook aan iedereen die ik tegenkom mee te geven.”

Ik ben nu dankbaar als ik een beproeving krijg

"Door het lijden, ben ik sterker geworden. Als er nu iets slechts gebeurt, probeer ik dat te zien als iets om dankbaar voor te zijn. Een tekst die mij toen bemoedigde en mij nog steeds bemoedigt wanneer ik in moeilijkheden kom, is 2 Korinthiërs 4:17: ‘De moeilijkheden die we meemaken, gaan voorbij. Die zijn niet belangrijk. Maar ze brengen ons iets wat juist wel belangrijk is: het eeuwige leven bij God.’ Dit vind ik een prachtige tekst die alles goed maakt.”

Marlijn (20) kreeg ook corona, het draaide haar leven 180 graden om: “God zette mijn leven stil om me een les te leren.” Lees hier wat deze les voor Marlijn was.

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡