Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nog even over die column over Hillsong…

5 december 2014 · Leestijd 2 min

Afgelopen dinsdag plaatsten we op onze site een column van Rimme over Hillsong. Die column heeft veel stof doen opwaaien. Veel mensen waren (en zijn nog steeds) verontwaardigd dat wij als BEAM zo’n negatief bericht hebben geplaatst. Omdat wij graag open en eerlijk naar jullie willen zijn, hier een toelichting op onze keuzes.

Ten eerste: we zijn bij BEAM niet anti-Hillsong. Sterker nog: velen van ons zijn groot fan. Ons gepubliceerde artikel betrof dan ook een column. Oftewel: de eigen mening van de schrijver in kwestie, in dit geval Rimme. Hij beschreef hierin zijn eigen ervaringen, zorg en moeite m.b.t. (een deel van) de boodschap van Hillsong en gelieerde kerken. Een pittige mening, maar hij staat daar niet alleen in. Naast de negatieve reacties waren er ook veel mensen die zich in zijn verhaal herkenden.

Ja, lekker makkelijk om te zeggen dat het Rimme’s mening is, BEAM plaatst het artikel toch? Jazeker, dat klopt. En dat hebben we vooral gedaan, omdat de punten die hij maakt en vragen rondom 'Jezus als middel tot succes' breder leven – wat ook blijkt uit veel reacties. Als BEAM zijn we enthousiast over Jezus en denken we graag met jullie na over discussies en vragen die hier mee te maken hebben. Was de vorm van een column daar de meest geschikte vorm voor? Met het inzicht van nu misschien niet. Daar hadden we beter over na kunnen en misschien wel moeten denken. De column van Rimme kon nu worden gelezen als een persoonlijke aanval op Hillsong, terwijl wij juist een brede discussie voor ogen hadden. Daar hadden we genuanceerder in moeten zijn. Het spijt ons dan ook als we mensen pijn hebben gedaan of hebben gekwetst. Dat was en is zeker niet onze bedoeling.
 
En nu?
Rimme is door tientallen Hillsong-bezoekers uitgenodigd om een keer langs te komen en in gesprek te gaan, en op die uitnodiging gaat hij graag in. Binnenkort op onze site een video van dat gesprek. Tot die tijd: mocht je nog vragen hebben, nog steeds boos zijn of iets willen vertellen n.a.v. dit verhaal, neem dan contact met ons op via beamredactie@eo.nl. Wij gaan graag met je in gesprek.
De BEAM-redactie Lees hier de column van Rimme


Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡