Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe single Kinga Bán uitgebracht: “Ik ben opnieuw geboren.”

20 januari 2020 · Leestijd 2 min

“De verte is niet ver meer, nooit was ik zo dichtbij”. Afgelopen mei was het een schok voor christelijk Nederland: zangeres Kinga Ban overleed. Tot drie dagen voor haar overlijden maakte Kinga echter nog muziek en was ze hard bezig met haar derde album. Vandaag kwam het eerste nummer van haar nieuwe en laatste album uit: Geboren.

“In de morgen van 9 april 2019 reden Kinga en ik naar Barneveld om het laatste lied voor haar nieuwe album op te nemen. (…) Kinga zong met de deuren open, de zon op haar gezicht, uitzicht over de weilanden en het gefluit van vogeltjes op de achtergrond.” Dit plaatste de man van Kinga, Reinder IJmker, vanmorgen op haar Facebook-pagina.

Geboren

Begin januari kondigde Reinder op deze Facebook-pagina al aan dat het album ‘Geboren’ binnenkort uit zou komen. Reinder vertelde op Facebook: “Ze had al tegen ons gezegd: 'Jongens ik zing het hele album in en jullie moeten het voor mij afmaken.' En vanaf dat laatste concert werd dat ook steeds duidelijker een opdracht voor ons. Kinga's verhaal is zo mooi en ze was er zo helder in: dit verhaal moet verteld worden. Dat willen we voor haar doen. En dat gaan we dit jaar ook voor haar doen.”

afbeelding

De muziekvideo is in korte tijd al meer dan 2000 keer bekeken. Veel mensen laten in de reacties weten dat ze worden geraakt door de tekst en er zijn zelfs mensen die het nummer zien als ‘boodschap uit de hemel’. Ook Elbert Smelt, zanger van Trinity en goede vriend van Kinga, reageerde onder de video. De rest van het derde album Geboren komt waarschijnlijk later dit jaar uit.

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡