Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe Denkstof-video: Hoe kijkt God aan tegen seks?

30 december 2020 Leestijd 2 min

Waarom doen sommige christenen moeilijk over seks? Wat is er eigenlijk leuk aan en mag ik van God wel genieten van seks? In deze Denkstof maakt Reinier Sonneveld plaats voor relatiecoach Cocky Drost.

Christenen doen moeilijk over seks

“Moeilijk doen klinkt heel negatief, maar ik merk bij veel christenen een tegenstrijdigheid. Aan de ene kant is seks fijn, interessant en mooi. Maar aan de andere kant merk ik dat veel christenen op zoek zijn naar ‘wat is het goede, wat hoort?’. Daar wordt het ingewikkeld van.”

Wat zegt de bijbel?

Het meest bekende boek over dit onderwerp is Hooglied. Zoals bijvoorbeeld Hooglied 5:4-6. “Het is vrij duidelijk dat het hier gaat over een vrouw die masturbeert,” geeft Reinier aan, “of je daar een les uit kan halen weet ik niet, maar het is op zijn minst onderdeel van het leven, ook in de bijbel.” “In de bijbel wordt niet zo moeilijk gedaan over seks”, vult Cocky Drost aan, “het is iets wat bij jou als mens hoort.”

Christenen en seks

“Als tienermeisje moest ik me vooral aan regels houden omtrent seksualiteit, pas dan was je een goede christen.” Maar ook de andere kant is niet ideaal, vertelt Cocky. “Mensen die denken dat ‘alles moet kunnen’ ervaren eenzelfde soort harnas.” Hierin moet je ontdekken wat bij jou past. “Seksualiteit is geen foutje, het is niet zo dat je die gevoelens niet mag hebben.”

Seks voor het huwelijk

“Als je er beide achter staat en niet doet omdat het ‘moet’, dan is het helemaal oke. Als je er samen kiest om dat niet te doen, is dat ook goed. Het is dus niet de bedoeling dat je je schuldig gaat voelen, dan lijkt het alsof seks zondig is, maar dat is niet zo,” vertelt Cocky. “Toets jezelf daarin; brengt dit mij dichter bij God ja of nee?”.

Wil jij deze aflevering van Denkstof in de praktijk brengen, bespreken met anderen of gebruiken voor jouw Bijbelstudie? Bekijk hier het aansluitende lesprogramma van Jong Protestant!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕