Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Presentator Joram over het nieuwe EO-Jongerendag onderdeel: ‘Iedereen moet aan het einde bezweet naar buiten lopen’

30 mei 2022 · Leestijd 3 min

Het aftellen is begonnen tot we met elkaar gaan feesten in Rotterdam Ahoy op de EO-Jongerendag. Achter de schermen zijn we natuurlijk al maanden bezig met de voorbereidingen en mogen we verklappen dat we de EO-Jongerendag op een andere manier gaan afsluiten dan je van ons gewend bent. Presentator Joram Kaat neemt je mee in zijn voorbereidingen en legt je uit wat er dit jaar anders is: “Dit jaar wordt anders dan alle andere jaren.”

Joram telt hardop op zijn vingers: “1, 2, 3... de zesde keer dat ik de EO-Jongerendag mag presenteren. Dit jaar is het natuurlijk extra bijzonder omdat drie jaar geleden de laatste keer was. Het voelt heel onwerkelijk dat we straks weer losgaan met elkaar in Ahoy. De spanning komt bij mij altijd pas op de dag zelf als ik de zaal binnenloop. Dan denk ik aan alle dingen die fout zouden kunnen gaan. Stel dat Lecrae of Riley opeens corona heeft, de dansers te laat komen of er een decorstuk kapotgaat. Dan hebben we echt een heel groot probleem. Gelukkig is tot nu toe het ergste wat er ooit is gebeurd, een kapotte gitaar van de Planetshakers.”

Meer dan een presentator

“Het gekke aan mijn rol is dat mensen mij alleen maar zien presenteren, maar ik daar zelf het minste mee bezig ben rondom de EO-Jongerendag. Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor mezelf, maar eigenlijk voor alles wat er op het podium gebeurt. Dat begint bij het thema en gaat door in het regelen van artiesten, de vormgeving, gesprekken met de sprekers, welke liedjes er worden gezongen en wat je ziet op de schermen. Ik kijk eigenlijk bij alles mee en dat begint al een jaar van tevoren. We zijn nu ook alweer bezig met de EO-Jongerendag van volgend jaar.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Finale

Dit jaar wordt anders dan alle andere jaren. We eindigen de EO-Jongerendag namelijk met een onvergetelijke finale. “De finale is iets heel nieuws. Meestal hebben we een grote artiest die de dag afsluit. Nu dachten we: ‘laten we het zelf doen’. We hebben een vet thema dus willen we eindigen met de gedachte dat we de wereld echt kunnen veranderen door onze woorden. Daarom hebben we een groot eindfeest met de Britse DJ Saint-Louis en Lindz West van LZ7. Je kunt het vergelijken met de closing ceremonie van de olympische spelen. Het wordt een dik feest waar Lecrae ook een onderdeel in heeft. Het doel is dat iedereen bezweet van het dansen en springen Ahoy uitkomt.”

Speak life

“Ik hoop dat je na de EO-Jongerendag hebt geleerd dat je woorden echt een verschil kunnen maken. Als tiener dacht ik altijd: ‘Ik ben maar één van de miljarden mensen op aarde, wat stel ik nou voor?’ Ik hoop dat je weet dat je een verschil kunt maken. Dat doe je door de woorden die je spreekt tegen jezelf en tegen anderen. Het klinkt heel simpel, maar maakt een groot verschil.”

NIEUWS: Lindz West en dj SAINT LOUIS sluiten EO-Jongerendag met feest af

Lees ook over:

NIEUWS: Lindz West en dj SAINT LOUIS sluiten EO-Jongerendag met feest af

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡