Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TERUGKIJKEN: Nielson in Adieu God “Ik zie de leiding van God tijdens mijn optredens”

31 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Niet heel veel mensen weten dat zanger Nielson (30) – die zich sexy voelt als hij danst - overtuigd is van God. Hij groeide op in de kerk en speelde als drummer mee in de praiseband. Wat betekent geloven nu voor hem? Dat deelt hij met interviewer Tijs van den Brink in Adieu God?

De populaire zanger Nielson groeide op met muziek én de kerk. Jarenlang begeleidde hij de kerkdiensten van een Christelijk Gereformeerde kerk in Dordrecht. Niet als zanger of gitarist, maar achter de drums! Daarnaast ging hij naar catechisatie en was hij lid van een christelijke vereniging. “Mijn vrienden waren daar ook allemaal, het was eigenlijk mijn sociale leven”, zegt hij daarover. Die veilige en vertrouwde omgeving veranderde echter tijdens een kerkkamp..

Gevoel uit

“Een van mijn vrienden kwam naar mij toe en vroeg of ik even mee wilde komen,” vertelt Nielson. Hij werd meegenomen naar een grote loods op het kampterrein, waar al zijn vrienden in een kring zaten. Er stond een stoel middenin de kring, bestemd voor Nielson. “Toen gingen ze me allemaal vertellen wat voor nare ik eigenlijk was. Hoe bazig ik was, hoe vervelend, hoe naar ze eigenlijk m’n hele karakter vonden. Dat ze eigenlijk geen vrienden met me wilde zijn.” De zanger vertelt hoe dit – na de scheiding van zijn ouders – opnieuw een enorm heftige gebeurtenis in zijn leven was. “En toen is mijn gevoel uitgegaan. En dat heb ik uitgezet tot aan drie jaar geleden.

Tekst loopt verder onder de video:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gods leiding

Naast deze heftige gebeurtenis, deelt Nielson over wat het geloof nu voor hem betekent en hoe muziek en God aan elkaar gekoppeld zijn. “Ik speel niet meer de christelijke liedjes die ik bij de praiseband speelde, maar ik ben wel heel dankbaar voor de rol van verbinder die je dan ineens hebt.” Hij vertelt hoe hij vanaf het podium saamhorigheid ziet ontstaan in het publiek. En hoe negativiteit lijkt te verdwijnen. “Ik mag een soort tool zijn om mensen dat gevoel te geven. Daar zie ik de leiding van God wel in.”

Tekst loopt verder onder de video:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Benieuwd hoe Nielson denkt over het hiernamaals en wat zijn opa hem leerde over leven en dood? Kijk dan hier de hele aflevering van Adieu God?.

Lees ook: Demi Lovato gedoopt in Jordaan: "Ik voel me echt herboren!"

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡