Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Netflix-tip voor (christelijke) musical liefhebbers: 'A Week Away'

26 april 2021 · Leestijd 3 min

In de musicalfilm ‘A Week Away’ wordt de rebelligere tiener Will naar een christelijk zomerkamp gestuurd. In eerste instantie voelt hij zich daar niet thuis en worstelt met zijn verleden. Toch lijkt dit na een aantal bijzondere ontmoetingen te veranderen.

‘A Week Away’ gaat over de wees Will Hawkins (gespeeld door Kevin Quinn). Hij wordt gearresteerd vanwege een kleine misdaad en krijgt de optie om zijn straf te kiezen. Hij kan naar een jeugdgevangenis of een week mee op een christelijk zomerkamp. Je raadt het al: zomerkamp it is! Will wordt meegenomen door kampleidster Sherry en haar zoon George. George en Will worden al gauw vrienden en ze helpen elkaar in de struggles die zij tijdens het kamp tegenkomen. En dit is niet de enige vriendschap die opbloeit. Will wordt verliefd op Avery (actrice Bailee Madison), de dochter van de kampdirecteur. Tijdens het kamp worstelt Will met zijn verleden. Zijn nieuwe vrienden proberen hem te helpen. Onder andere door hem kennis te laten maken met het geloof. Will kan hier, na alles wat hij heeft meegemaakt, weinig mee. Toch lijkt dit na een tijdje te veranderen.

Christelijke musical

De film gaat over Will en de worsteling met zijn verleden. Dit klinkt heftig, maar toch is ‘A Week Away’ een film waar je blij van wordt. De film wordt namelijk grotendeels zingend verteld. ‘A Week Away’ lijkt (voor de musicalkenners) een beetje op ‘High School Musical’ of ‘Camp Rock’, maar dan is dit de christelijke versie. Er zitten veel christelijke elementen in de film en de tieners zingen vooral christelijke nummers. Zo wordt er bij het kampvuur een toffe mix van ‘Awesome God’ van Richard Mullins en ‘God Only Knows’ van For King & Country gezongen. Ook met het vrolijke nummer ‘Dive’ van Stephen Curtis Chapman wordt God door de tieners geprezen. En dit zijn nog maar twee van de in totaal dertien nummers in de film. Wanneer je een (christelijke) musical liefhebber bent, is ‘A Week Away’ dus ruim anderhalf uur lang genieten.

Beeld: Netflix

Beluister hier alvast de kampvuurmix van ‘Awesome God/God only knows’:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Naast ‘A Week Away’ zijn er nog veel meer toffe, christelijke films op Netflix, zoals ‘I Still Believe’. Volgens Jort een christelijke film die heel Nederland moet zien.

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡