Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Navigators Studentenvereniging Utrecht | “Feestjes en geloof sluiten elkaar niet uit”

16 april 2020 · Leestijd 4 min

Door het coronavirus hebben christelijke studentenverenigingen het lastig om nieuwe leden te werven en daar gaat BEAM ze een beetje mee helpen. In deze rubriek pitcht een aantal jongeren hun christelijke studentenvereniging. Zij beantwoorden vragen en vertellen jou in één minuut waarom jij moet kiezen voor hun vereniging. Deze week: Alco (23) van Navigators Studentenvereniging Utrecht, N.S.U.

Wie ben je?

Ik ben Alco, Vice-Praeses van Navigators Studentenvereniging Utrecht. Door de coronacrisis kunnen we minder goed nieuwe leden werven voor onze vereniging. Normaal gesproken gaan we langs bij middelbare scholen, organiseren we open avonden en lopen er veel studenten mee om te kijken of N.S.U. wat voor hen is. Dat kan allemaal niet meer, dus ga ik jou via dit artikel overtuigen om lid te worden van mijn vereniging!

afbeelding

Waarom moet ik lid worden van een studentenvereniging?

Jongeren denken vaak dat het studentenleven alleen maar draait om het studeren, terwijl het ook juist een tijd is om jezelf te ontwikkelen op andere vlakken. Je krijgt te maken met veel vrije tijd en die kun je prima gebruiken om ook buiten je studie iets te leren. Een studentenvereniging is daarvoor de perfecte plek. Meestal kom je in een nieuwe stad terecht en moet je wennen aan het studentenleven. Via een vereniging kom je in contact met jongeren die in dezelfde situatie verkeren. Samen kun je dit nieuwe traject ingaan en kennis maken met het studentenleven.

Waarom zou ik kiezen voor N.S.U.?

N.S.U. is met haar 500 leden de grootste christelijke studentenvereniging van Nederland en biedt een goede mix van het christelijk geloof en het ‘normale’ studentenleven. De kern van de vereniging draait om het geloof eigen maken en dit uit te dragen. Voor iedereen is dat anders en we bieden ruimte en uitdaging voor ieder lid om hierin te ontwikkelen. Tegelijkertijd is het ook een vereniging waar je het echte studentenleven ervaart met borrels, feestjes, gala’s en reizen. Het één sluit het ander niet uit, want geloven én student zijn kan prima samen en dat maakt N.S.U. uniek. Door de grootte van de vereniging zijn de evenementen die we organiseren vaak professioneel geregeld. Door te helpen in commissies en besturen kun je leren om dit te organiseren, wat later goed van pas kan komen bij zowel je werk als op je cv.

Zijn er verplichtingen bij N.S.U.?

Je wordt ingedeeld in een dispuut, een groep van ongeveer twintig man waar je in ieder geval één keer per week wordt verwacht. Dit is een soort vriendengroep, bestaande uit verschillende jaarlagen, waarmee je gedurende je lidmaatschap intensief optrekt. Je hebt met je dispuut avonden waarin je gaat nadenken over het geloof en persoonlijke ontwikkeling, die worden afgewisseld met ontspannen avonden. Het is ook de plek waar mooie vriendschappen ontstaan door bijvoorbeeld jaarlijkse vakanties en weekenden. Daarnaast raad ik het aan om ook te kijken naar de verschillende commissies binnen de vereniging. Zoals de galacommissie, alphacommissie, BARcommissie en nog veel meer. Het is leuk en leerzaam om dit op te pakken. Uiteindelijk zijn we een vereniging voor en door studenten en moeten we het met elkaar doen. De verplichtingen klinken misschien wat heftig, maar uiteindelijk gaat het om de betrokkenheid van iedereen die lid is. Dat vinden we bij N.S.U. erg belangrijk.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe word ik lid?

Je kunt je inschrijven tijdens de UITweek van 10 t/m 14 augustus. Tijdens deze week organiseren we allerlei activiteiten die laten zien hoe het is om lid te zijn van N.S.U. We hopen dat deze week in augustus nog gewoon door kan gaan en anders zoeken we een alternatief om de inschrijvingen mogelijk te maken. Daarnaast zijn er ook open avonden op 9, 11, 16 en 18 juni, waarin je mee kunt draaien in een dispuut. Dit geeft een goed beeld van de vereniging en is zeker een aanrader om aan mee te doen, als de overheid dit toelaat. Ga je niet in Utrecht studeren? Kijk dan eens naar de Navigators studentenvereniging in jouw studentenstad. We zijn altijd bereid je te woord te staan bij vragen of opmerkingen. Voor meer informatie en contactgegevens kun je op onze website kijken.

Wil je nou nog meer informatie over christelijke studentenverenigingen? Dan ben je op het goede adres! Lees er hier meer over!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡