Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nathan (23) maakte een christelijke game: "Het zou fantastisch zijn als niet-christenen dit ook een kans geven"

9 juni 2021 · Leestijd 3 min

Christelijke boeken, films en muziek zijn overal te vinden, maar een christelijke game ligt niet zomaar voor het oprapen. Nathan (23) is game developer en al vier jaar bezig met het ontwikkelen van een christelijk spel met een bijbelse boodschap: Shepherd.

Speler 1: de dominee

“Het idee ontstond vrij willekeurig tijdens een preek die ik vier jaar geleden hoorde. Ik wilde toen al lange tijd een christelijk spel maken. De dominee sprak over de gevaren waar schaapsherders mee te maken kregen in de tijd van de Bijbel. Dit bracht me op het idee om een game te maken met een schaapsherder. Na veel verschillende aanpassingen is zo Shepherd ontstaan.”

‘Press start’ voor bijbelstudie

“In Shepherd is de wereld in een chaotische tijd beland, doordat een god in opstand is gekomen tegen de oppergod. Je speelt een jongen die alles is verloren en verdwaald is in de woestijn. Hier kom je een herder tegen, die je kan helpen en beschermen. Helaas blijkt deze persoon bij de slechte god te horen. Je slaat op de vlucht, en de slechte herder stuurt wolven achter je aan. Tijdens het vluchten loop je opnieuw iemand tegen het lijf: de goede herder. Hij leert je hoe je schapen hoedt. In de loop van het spel ontdekt de jongen (jij dus) steeds meer hoe de wereld in elkaar zit. Uiteindelijk ga je samen met de goede herder naar de slechte herder om hem te verslaan. Hier ontdek je dat de goede herder zijn leven moet geven om zijn kudde schapen te redden. Een heel verhaal dus, dat je ongeveer in twee uur kunt uitspelen.”

Schaap dood? Game over

“Voor christenen is het denk ik overduidelijk wat er met dit verhaal beschreven wordt. Toch is het ook een stukje eigen invulling, er zit geen concrete toelichting bij. Het is een reële gedachte dat vooral christenen dit spel gaan spelen. Mijn doel is om een game van hoge kwaliteit te maken, die getrouw is aan de Bijbel. Het zou fantastisch zijn als niet-christenen het spel ook een kans geven. Op die manier worden zij hopelijk geraakt door de boodschap van de goede herder. Ik hoop daarnaast christenen meer te kunnen vertellen over Jezus en het geloof. Het idee is dat er tijdens het spel steeds meer emotie bij de speler wordt opgewekt. Zo is het in het begin niet erg wanneer er een paar schapen verloren gaan, maar ga je later meteen game over als één schaap doodgaat.”

Check de site van Nathan hier!

Dit artikel komt uit het nieuwste BEAM Magazine. Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Nathan? Vraag hier een gratis proefexemplaar aan!

BEELD: MCKLIN

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou